Manisa’da hafta başından bu yana yağmur yağışı etkili olurken, yağan yağmura en çok sevinenler hiç şüphesiz üreticiler oldu. Kuraklık nedeniyle ürünlerinden istedikleri verimi elde edemeyen, tohum ekim mevsimi gelmesine rağmen tarlalarını ekemeyen üreticiler, yağan yağmurla birlikte adeta bayram etti. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur,  “Eskilerin tabiriyle bu yağmur altın değerinde. Zeytine, boş arazilere, tohum ekilecek arazilere o kadar faydalı oldu ki bu durum biz üreticileri çok sevindirdi.” dedi.

Burhan AKDEMİR

Manisa’da aylar sonra yağan yağmur üreticileri de fazlasıyla sevindirdi. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, yağan yağmurun üreticilere faydası açısından değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Okur, “Eskilerin tabiriyle bu yağmur altın değerinde. Zeytine, boş arazilere, tohum ekilecek arazilere o kadar faydalı oldu ki bu durum biz üreticileri çok sevindirdi. Üreticimiz, yağmurların gecikmesinden dolayı tohum ekemiyordu. Hatta üzüm bağı dikecek olan üreticilerimiz toprağın kuru olmasından dolayı direklerini dahi dikemez durumdaydı. O yüzden bu yağan yağmur çok faydalı, çok da güzel oldu. Rabbimden temennimiz inşallah devam eder.” dedi.

Son yıllarda kuraklığın baş gösterdiğini ve bu durumdan Manisalı çiftçinin de önemli ölçüde etkilendiğini dile getiren Okur, şöyle devam etti: “Kuraklık özellikle bu yıl çok fazla hissedildi. Barajlar kurudu, derelerden sular çekildi, yer altı suları metrelerce derine indi. Suyun öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığı bu günlerde yağmur adeta ilaç gibi geldi. Yağan yağmurlar yüzümüzü güldürdü.”

Başkan Aydoğan Okur, sözlerini şöyle noktaladı: “Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre yağışların önümüzdeki günlerde de devam edeceği öngörülüyor. İnşallah yağar. Şu anda yağan yağmurun herhangi bir ürüne yada ekili araziye zararı yok. Tek dileğimiz afete dönüşmeden yağması. Afet olmazsa hiçbir problem yok.”

Editör: Onur Yılmaz