Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Ankara’da düzenlenen Federasyon Kupası’nda yaşadığı şampiyonluğun ardından Manisa TV’de Ana Haber Bültenine konuk oldu. Basketbol Şube Sorumlusu Bora Çaylan ve takım kaptanlarından Sercan Topcu, Federasyon Kupasında şampiyonluğa giden yolda atılan adımları ekranları başındaki izleyiciler ile paylaştı. Yeni sezonda hedeflerinin lider olarak Türkiye Basketbol Süper Ligi’ne çıkmak olduğunu belirten Çaylan, Manisalı taraftarları iç saha maçlarında yanlarında görmek istediklerini vurguladı.

“SEZONU ÇİFTE KUPAYLA TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”

Basketbol Şube Sorumlusu Bora Çaylan, sıkı çalışmanın Federasyon Kupası’nda karşılığını aldıklarını ifade ederek, “Takım 40-45 gün çok yoğun bir tempoda çalıştı. Antrenmanları da takip ettiğimiz için takımın form düzeyinin farkındaydık. Kupada iyi yerlere geleceğimizden emindik. Son maçta zor da olsa kazanmayı başardık. Yapılan çalışmaların ve gayretin karşılığını aldık. Bu yüzden çok mutluyuz. Bu kupayı almak bizim için bir testti ve testten başarıyla geçtik. Geliştirmemiz gereken noktalar da var. Aynı tempoyla, aynı konsantrasyonla çalışıp, sezonu çifte kupayla tamamlamak istiyoruz. Biz artık bu şehrin Basketbol Süper Ligi’nde yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzde 30 tane final maçı var. Bu takım Manisalıların takımı. Biz #Senintakımın diyoruz. Bu takım bu sene hedefe yürüyor. Bu takım hedefe yürürken yanında Manisalıları görmesi işimizi daha da kolaylaştıracak” dedi.

“GÜÇLÜ BİR ALTYAPI OLUŞTURACAĞIZ”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün vizyonu doğrultusunda altyapıya büyük önem verdiklerini belirten Çaylan, “Altyapı organizasyonu olarak da çalışmaya başladık. Altyapımızda yeni hocalarımız göreve başladı. Federasyon Kupası oynanırken Manisa’da altyapı seçmeleri yapıldı. Güçlü bir altyapı oluşturacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımızın koymuş olduğu hedef doğrultusunda bedenen ve zihnen sağlıklı nesiller yetişmesi için çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.

“SON TOPA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Takım kaptanlarından Sercan Topcu da, çok iyi bir ekibe sahip olduklarının altını çizerek, “Çok iyi çalıştık. Kupayı istiyorduk. Ankara’ya giderken hedefimiz buydu. Ve bu hedefimizi gerçekleştirdik. Çok mutluyuz” dedi. Topcu açıklamalarının devamında, “Sezonda aynı takımlarla oynayacağımız için rakiplerimizi de tanıdık. Neleri iyi, neleri kötü yaptıklarını, kendi açımızdan da neleri iyi, neleri kötü yaptığımızı gördük. Biz yine takım olarak son topa kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Her maça aynı konsantrasyonla çıkacağız. Sezonda da hedefimizi büyük. Biz sporcular olarak taraftarlarımızı maçlarımızda görmek istiyoruz. Onlar bizim itici gücümüz olacak. Düştüğümüz anda bizi ayağa kaldıracaklar. İnşallah şampiyonluğu beraber kutlayacağız” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim