İstanbul başta olmak üzere birçok ilde de önümüzdeki günlerde kar yağışı etkili olacak. Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda İstanbul'da 1987 kışının yaşanabileceğini söyledi ve vatandaşları soğuk havaya karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir uyarı üstüne uyarı yaptığı soğuk hava dalgası Türkiye'nin kapısına dayandı. Özellikle 13-14 Şubat tarihlerinde hava sıcaklığında mevsim normallerine göre sert bir düşüş gözleneceği, 14 Şubat Pazar gününün ilk saatlerinden itibaren etkili bir kar yağışı olacağı aktarıldı. Uzman isimler yaptıkları açıklamalarda, İstanbul'un 1985 ve 1987 yıllarında yaşadığı ağır kış şartlarının önümüzdeki günlerde yeniden hissedilebileceğini öngördü.

"PAZAR GÜNÜ ETKİLİ BİR KAR BEKLİYORUZ"

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve meteoroloji uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, söz konusu soğuk hava dalgasının Şubat ayı sonuna kadar sürebileceği uyarısında bulunurken, vatandaşları da dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. Özdemir, "Şu an 14-15 derece gibi mevsim normallerinin hayli üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, özellikle 13 Şubat Cumartesi gününden itibaren 0 ila -1 derece gibi mevsim normalleri seviyesine inecek. 14 Şubat Pazar gününün ilk saatlerinden itibaren de etkili bir kar yağışı bekliyoruz" dedi.

"SİSTEM TÜM YURDU ETKİSİ ALTINA ALACAK"

Söz konusu soğuk hava dalgasının oldukça etkili olacağının altını çizen Özdemir, "Sistem, hafta ortalarından sonuna doğru, Akdeniz Bölgesi hariç hemen hemen tüm yurdu etkisi altına alacak. Akdeniz Bölgesi'nde ise bu geçişi sağanak yağmur; yükseklerde ise karla karışık yağmur ve kar olarak gözlemleyeceğiz" dedi.

"O EFSANEVİ SERT KIŞ KADAR BİR ORTAM YARATMA İHTİMALİ YÜKSEK"

Açıklamalarına devam eden Özdemir, "Söz konusu sistemin, 1985, 1987, 2002 ve 2004 yıllarındaki o efsanevi sert kış kadar bir ortam yaratma ihtimali yüksek, epeyce soğuk günler bizi bekliyor. Genel olarak baktığımızda da Şubat ayı sonuna kadar etkili olması kuvvetle muhtemel bir soğuk hava dalgasından söz edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim