İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tütek haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Prof. Dr. Tütek son paylaşımında ise "Covid-19 sürecinde çok kıymetli 4 hocamızı kaybettik" diyerek onların bu süreçteki katkılarını andı.

78 yaşındaki İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin duayen öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Dilmener corona virüsü nedeniyle yaşama veda etti. Prof. Dr. Dilmener, maddi imkanı olmayan hastaları ücretsiz tedavi ettiği için ‘Yoksul doktoru’ olarak anılıyor.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin duayen öğretim üyelerinden olan ve 16 yıl önce yoksul hastaları tedavi ettiği için hakkında soruşturma açılan Prof. Dr. Murat Dilmener corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

Yaklaşık bir aydır yoğun bakımda tedavi göre Prof. Dr. Dilmener’in vefatını, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, şöyle duyurdu:“Bir değerli hocamızı daha korona virüs infeksiyonu nedeni ile kaybettik. Prof. Dr. Murat Dilmener hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza baş sağlığı diliyorum”

“ÇOK KIYMETLİ 4 HOCAMIZI KAYBETTİK”

Prof. Dr. Tütek son yaptığı paylaşımda, corona virüsünden Prof. Dr. Murat Dilmener, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu ve Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu ile kalp krizinden Prof. Dr. Seyit Mehmet Kayacan’ı bu süreçte kaybettiklerini söyledi ve yaptıkları bilimsel katkıları andı:

Covid-19 sürecinde çok kıymetli 4 hocamızı kaybettik. İstanbul Tıp Fakültesi olarak ülkemizin bu süreçte göstermiş olduğu başarıya hem hizmet hem de bilimsel olarak yaptığımız büyük katkı bizim en büyük tesellimiz. Çok iyi anlaşıldı ki Çapa ve Cerrahpaşa olmadan olmaz.

Editör: TE Bilişim