ATAKAN KAYALAR KİMDİR?

Sadece son beş ayda 250 kitap okuduğunu belirten Atakan, Avcılar Mustafa Kemal Paşa Orta Okulu'nda eğitimine devam ediyor. 5. sınıf öğrencisi olan Atakan, kitap okumasının yanı sıra satranç, dama ve tavla gibi oyunlar oynuyor. Sadece felseye ilgi duymayan Atakan, fizik, kimya, biyoloji gibi alanları da yakından takip ediyor. Gelecekte psikiyatr olmak istediğini söyleyen Atakan Kayalar henüz tedavisi bulunmayan Down sendromu, otizm ve şizofreni gibi hastalıkların tedavisini bulmayı amaçlıyor. Henüz 10 yaşında Atakan Kayalar kendisini ise şu sözlerle tanımlıyor, "Adım Atakan. Bu kadar. Fazla anlatabilecek hayat hikayem yok. Metafor uzmanıyım desem olmaz, beyin cerrahıyım desem olmaz. Felsefeyle ilgilisin galiba dedim. Eğitim ve bireysel haklar üzerine konuşuyorduk. O an da Fethi Çağıl bir şey söyledi. Tam olarak hatırlamıyorum. Okuduğum kitaplara bakacak olursak. Kayı serisinin tamamını okudum. Nutuk okudum. Homeros İlyada okudum. Böyle buyurdu Zerdüşt okudum."

1,5 YAŞINDA KONUŞMAYA BAŞLADI

Atakan'ın özel bir çocuk olduğunu doğduğundan beri fark ettiğini belirten anne Hülya Kayalar çocuğunun 1,5 yaşından itibaren çok düzgün bir şekilde konuşabildiğini söyledi. Açıklamasının devamında oğlunun 7 gün 24 saat kitap evinde olmak istediğini söyleyen Kayalar, bunun doğru bulmadığı halde son 6 aydır izin verdiğini belirtti. Oğlunun yaşıtları ve arkadaşlarından ayrılmadan bir eğitim almasını istediğini söyleyen anne Kayalar, "Amaç okuldan eğitimden, öğretimden kaçmak değil; amaç bir insan bir Türk çocuğu, bir ruh nasıl mutlu olacaksa onu öyle yaşatıyorum." dedi.

KRİSTAL ÇOCUK MU?

Kristal Çocuklar, İndigo Çocuklar'dan sonra dünyaya gelmiş olan yeni kuşaktır. Aşağı yukarı sıfır ile yedi yaş arasında bulunan bu kuşak, önceki kuşaklardan farklıdır. Birçok bakımdan ideal olan bu çocuklar insanlığın nereye doğru yöneldiğini göstermektedirler. İndigo çocuklar gibi kristal çocuklar da "yaşlı ruh" kişiliği yayarlar. Artan adaletsizlik duygusu ile kaygıya eğilimlidirler.4Kristal çocuklar, hiç olmadığı yerde denge ve barış yaratmaya özlem duyarlarKristal çocuklar, hiç olmadığı yerde denge ve barış yaratmaya özlem duyarlarKristaller çok sezgisel çocuklardır. Çoğu zaman başkalarının ne düşündüğünü ve hissettiğini bilir. Kristal çocuklar genellikle müzikaldir ve konuşmadan önce şarkı söyleyebilirler. Birçok kristal çocuk vegan veya vejeteryan olmayı seçer. Bu doğaya ve hayvanlara gerçek bir aşktan kaynaklanmaktadır. Açık havada korkusuz ve maceraperestler ve içeride sıkıştıklarında huzursuzdurlar. Teknoloji ve video oyunlarına diğer çocuklar kadar ilgili değiller. Bunun yerine, kendi hayal güçleriyle dışarıda olmayı tercih ederler.

İNDİGO ÇOCUK NEDİR?

İndigo çocuk, bir Yeni Çağ teorisine göre özel, sıra dışı ve bazen doğaüstü özelliklere veya yeteneklere sahip olduğuna inanılan çocuklardan her birinin adı. Bu teoriyi ortaya atan isim ise Nancy Ann Tappe. 1970'lerde ortaya çıkarılan teori Jan Tober ile Lee Carroll tarafından daha da geliştirildi.

İNDİGO ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ:

Bu çocuklar alışılmışın dışında zekidir. Öz güvenleri fazlasıyla yüksektir. Otoriteye karşı çıkarlar. Çok canlı ve hareketlidir. Sezgileri çok güçlüdür. Son derece duyarlı ve psişiklerdir. Farklı bir asalet duygusuyla doğarlar ve böyle davranırlar. Kendi değerlerinin farkında olan çocuklardır. Yaratıcılık gerektiren işler, onlar için cezbedicidir. Güzel sanatlara ilgi duyarlar. Kendileri gibi diğer indigo çocuklarla beraber olmadıklarında asosyal görünürler.

KRİSTAL ÇOCUK NEDİR?

İndigo çocukların 1994 yılından sonra doğduğu düşünülüyor. 2000 yılından sonra doğanlar ise bir başka teoriye göre "kristal çocuk olarak" adlandırılıyor. Kristal çocukların özellikleri arasında ise en dikkat çekici olan; iri, etkili ve anlamlı gözleri olması.

KRİSTAL ÇOCUKLARIN DİĞER ÖZELLİKLERİ İSE ŞU ŞEKİLDE;

Uzun, yoğun ve dikkatli bakan gözleri vardır. Çok mutlu, bağışlayıcı ve sakindir. Geç konuşurlar çünkü zihinsel iletişim güçleri vardır. Denge kabiliyetleri mükemmeldir. Ne düşündüğünüzü hissederler.

İndigo ve Kristal tanımları, aura renklerinden ve enerji kalıplarından kaynaklanıyor. İndigo Çocuklar'da indigo mavisi vardır, bu renk iki kaşın arasında yer alan üçüncü göz çakrasının rengidir. İndigo çocukların durugörü güçleri vardır. Kristal Çocuklar'da ise kuvartz kristalinin prizma etkisi vardır, auraları pastel tonlarda çok renkli ve harelidir. Kristallere ilgileri büyüktür zaten tanımlarının nedeni budur.

Editör: TE Bilişim