Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla Kurban Bayramı tatili 10 gün ilan edildi ve 26 Ağustos’ta başladı. Milyonlarca vatandaş çifte bayram yaptı ve sahillere akın etti. Otellerde doluluk oranları yüzde 100’e dayandı.

Ancak özel sektör çalışanları için durum pek de öyle değil. İş dünyasının kalbinin attığı İstanbul Maslak’ta özel sektör çalışanları bayrama kadar çalışmaya devam ediyor. Düşüncelerini aldığımız özel sektör çalışanları bu durumdan şikayetçi.

Özel sektörde zaten yeterli yıllık izinlerinin olmadığını söyleyen beyaz yakalılar, bu gibi durumlardan kendilerinin de faydalanmak istediklerini belirtti.

YILLIK İZİNDEN DÜŞÜYORLAR

Özel sektör çalışanlarının şikayet ettiği bir diğer konu ise bazı şirketlerin yaptığı uygulamalar. Buna göre şirket, kamu ile aynı izin gününü çalışanına veriyor. Ancak resmi tatilin dışında kalan günleri çalışanın yıllık izninden düşüyor. Hal böyle olunca çalışan yıllık iznini kullanırken farklı planlar yapmak zorunda kalabiliyor. Öte yandan çalışanın bu durumu kabul etmeme hakkı da bulunuyor. Bu durumda resmi tatil olmayan günlerde insanlar çalışmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilişim