Cinayetin ardından Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Beytullah Türkyılmaz hakkında geniş çaplı araştırma başlattı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri ilk olarak polis memuru Beytullah Türkyılmaz'ın kullandığı otomobili Ayfonkarahisar ili sınırlarında terk edilmiş halde buldu. Meslektaşlarının otobüse binme ihtimali üzerinde duran Cinayet Büro Amirliği ekipleri daha sonra Türkyılmaz'ın Eskişehir'e gitmekte olan bir yolcu otobüsünde olduğunu tespit etti.
YOLCULARIN GÖZÜ ÖNÜNDE BAŞINA SİLAH DAYADI
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nün Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçmesinin ardından Türkyılmaz'ın bindiği otobüs bu sabah Sivrihisar Kavşağı'nda durduruldu. Otobüsten inen Türkyılmaz ilk olarak teslim olmamak için polise direndi. Beylik tabancasını başına dayayan Beytullah Türkyılmaz intihar etmek istedi. Polislerin ikna çabalarının ardından Beytullah Türkyılmaz, teslim oldu.
YASAK AŞK İDDİASI
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Manisa'ya getirilen Beytullah Türkyılmaz'ın nişanlı olduğu Gülay Memiş ile evlilik hazırlıkları yaptığı ve olayın gerçekleştiği evde oturmayı planladıkları iddia edildi. Polis Gülay Memiş'in, evlilik hayalleri kurduğu Beytullah Türkyılmaz'ın evli olduğu ve cinayet günü bu nedenden dolayı aralarında kavga çıktığı belirtildi. Türkyılmaz'ın bir süredir eşinden boşanmaya çalıştığını da söyledi.
Editör: TE Bilişim