Partisinin Meclis'teki grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gara'da terör örgütü tarafından şehit edilen vatandaşlarımız üzerinden HDP'ye yüklendi.

"HESAP SORMAK HER MİLLETVEKİLİNİN NAMUS MESELESİDİR"

Bahçeli, "Türkiye'nin havasını soluyup, ekmeğini yiyen, hazinesinden geçinen, sonra da teröristlere güzellemeler yapanlara hesap sormak her milletvekilinin namus meselesidir. Teröristlere gerilla diyenlere katlanamıyoruz" ifadelerine yer verdi. Bahçeli'nin HDP'ye yönelik sert açıklamaları ise parti grubu tarafından ayakta alkışlandı.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Tarihi varlığımızı birilerinin lütfuna borçlu değiliz. Kan verdik, can verdik, bu topraklara 'vatan' dedik. "Neyimiz var?" diye soranlara, onlarda bulunmayan, şeref, onur, namus ve iman değerleri ile cevap verdik. Şuur varsa akıl vardır, fikir vardır, çare vardır, azim vardır, atılgan ve çevik bir irade vardır. Yeri geldi işgallerle, yeri geldi işbirlikçilerle mücadele ederek milli bekamızı muhafaza ettik.

"Terörü kınamayanlar aynı zamanda terörün koçbaşıdır."

" Terörle mücadele konusunda herkes safını  belirlesin"

 "Sırtını PKK'ya dayayanlara, milletvekilliği haramdır görüşündeyiz."

 "Terör örgütü ile diplomasi ne zamandan beri söz konusudur. HDP PKK'nın ta kendisidir, HDP'nin açıklaması iki yüzlülüktür"

Editör: TE Bilişim