2013 yılında yayınlanan haberde ilginç detaylar yer alıyor.

İşte o haber;

Çin'de araştırmacıların bir veteriner laboratuvarında kuş gribi ile insan gribini karıştırarak milyonlarca insanı ölümüne sebep olabilecek yeni bir grip türü üretmeye çalışması tartışma yarattı.

Çin Ulusal Kuş Gribi Laboratuvarı Başkanı Profesör Huan Çen ve ekibinin, kuş gribine yol açan H5N1 virüsü ile insanlarda sık rastlanan H1N1 grip virüsünü karıştırdığı belirtildi.

Çinli araştırmacılar yeni aşı üretmek için virüsü geliştirdiklerini savunurken Oxford Üniversitesi’nden bilim adamları, araştırmayı “tam bir sorumsuzluk” olarak niteledi.

SALGINA YOL AÇABİLİR

Batılı uzmanlar, yeni üretilen virüsün laboratuvar ortamından dışarı sızmasının dünya çapında ölümcül bir salgına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Paris’teki Pasteur Enstitüsü’nden Profesör Simon Wain-Hobson, “Bu yeni tip virüsün insanda ne oranda ölüme yol açabileceğini bilmiyoruz ancak salgın 500 milyon kişiyi etkilese 500 bin ila 100 milyon kişinin ölebileceğini tahmin edebiliriz” dedi.

Kuş gribi virüsü ölümcül ancak insandan insana bulaşması zor. Buna karşın H1N1 ile birleşmesi halinde hızla yayılma olasılığı yüksek. İki virüsün aynı hücreyi etkilemesi genetik yapıyı bile etkileyecek bir değişime yol açabiliyor.

Editör: TE Bilişim