Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir” dedi.

Ocak ayında elektrik faturasını ödememeye başlayan Kılıçdaroğlu’nun kesintiden sonra nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hükümetin elektrik bedellerine yaptığı zamı protesto etmek ve zammın geri alınmasını sağlamak amacıyla elektrik faturasını ödememeye karar vermişti.

Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile kararını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektrik faturalarındaki KDV oranını yüzde 1'e indirmesini isteyen Kılıçdaroğlu, "31 Aralık gecesi bizzat imzaladığın elektrik zammını da geri al, faturalar 31 Aralık öncesine dönsün. Bu zammı sen yaptın, geri almasını da bileceksin. Bu zulümden vazgeç, bırak insanlar rahat bir nefes alsın" demişti. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim