Büyük bölümü çocuklar için olmak üzere 150’ye yakın kitap yazan ve cumartesi akşamı 84 yaşında yaşama veda eden Muzaffer İzgü için önce İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde saygı töreni düzenlendi. İzgü, Alsancak Hocazade Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. İzgü'nün cenazesine, yakınları, sanatçı ve yazarlar ile okuyucuları katıldı. Arkadaşı Hüseyin Yurttaş, Muzaffer İzgü'nün son günlerinin kendilerine acı verdiğini anlatırken, "Doktorunun kanser olduğunu onun yüzüne söylemesi, medyada paylaşılması, bir haberle, ölmüş gibi algılanıp taziye için ailenin aranması Muzaffer Ağabey’e ek bir sıkıntı oldu" diye konuştu.

Çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü için Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezinde saygı töreni düzenlendi. Törene, oğlu Ahmet Şahin İzgü, gelini Muhterem İzgü, torunları, edebiyat dünyasından dostları, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve sevenleri katıldı. Törende söz alan oğlu Ahmet Şahin İzgü, "O benim kahramanımdı, şimdi çocuklarımın, torunlarımın, tüm çocukların dedesi. Bana onunla geçirdiğim 64 yıl yetmedi" dedi.

İzgü’nün ’Kızım’ dediği yazar Mavisel Yener, Muzaffer İzgünün kitap kahramanlarından olan ’Anne annem’ serisinden Hikmet Anneanne’nin dilinden İzgü'ye moral olması için derledikleri bölümü okudu.

Arkadaşı Hüseyin Yurttaş, Muzaffer İzgü'nün son günlerinin kendilerine acı verdiğini anlatırken, "Doktorunun kanser olduğunu onun yüzüne söylemesi, medyada paylaşılması, bir haberle, ölmüş gibi algılanıp taziye için ailenin aranması Muzaffer Ağabey’e ek bir sıkıntı oldu. Çocukluğunu hepimiz zaten biliyoruz. Acılardan gelen kavruk bir çocuk Muzaffer Abi, onu hiçbir zaman bir kenara atmadı ve hep alçak gönüllü kaldı. Onu sonsuzluğa uğurluyoruz o çünkü bütün kitapları ve anılarıyla sonsuzlukta hep bizimle olacak" dedi.

Editör: TE Bilişim