Fenerbahçe Başkanı Ali Koç düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Konuşulacak konularla ilgili  8-10 basın toplantısına dahi ihtiyaç olabileceğine değinen Ali Koç şunları söyledi:

"2010-2011 şampiyonluğumuza göz diken kulübe 3 ayrı bilgilendirme yapmak istiyoruz. Bunların ilki sayın Cumhurbaşkanımızın duygu ve düşünceleri, kendisi 'bu sürecin hem canlı şahitlerinden hem de en büyük mağdurlarından biri Fenerbahçe Spor Kulübü'dür' diyor."

Sözlerine devam eden Ali Koç ikinci bilgi olarak şunları açıklamalarda bulundu:

"15 Temmuz ile 3 Temmuz arasındaki bağ alenen gösteriliyor Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde"

Üçüncü bilgilendirme olarak ise Koç, FETÖ: Fetullahçı Terör Örgütü kitabından bir alıntı paylaştı. Koç şunları söyledi:

"2010 yılında HSYK'nın yapısında yapılan değişikliklerle seçimle belirlenen üye koltukları ele geçirildi. Bu sayade yargıtay üye koltuklarının büyük bir kısmını belirleyebildi. Bu kapsamda ülke dinamikleri ülke lehine tasarlanmaya çalışıldı."

"TÜRK FUTBOLUNUN DİNAMİKLERİNİ ETKİLİYORSUNUZ"

Siyasilerin tarafsız durması gerektiğini belirten Ali Koç:

"Siyasilerimizin bir takıma gönül vermesi normaldir. Özellikle son yıllarda devlet görevlilerinin Trabzonspor'u açıkça desteklemesi bu camianın kendini özel hissetmesine sebep oluyor. Türk futbolunun dinamiklerini etkiliyorsunuz. Türk futbolunda zayıf olan adil rekabet ortamının ortadan kalkmasına sebebiyet veriyorsunuz."

"Diğer takımları tutan hiç mi siyasi yok?" diyerek tepkisini dile getiren Koç, 7 yıl önceki otobüs kurşunlama olayının faillerinin bulunamadığını belirterek "Bu pankartı nasıl karşıladığınızı biz fenerbahçeliler olarak merak ediyoruz. Neden tepki göstermediniz?" dedi.

Yapılanların sorumsuzca olduğunu ifade eden Koç "Hepinize söylüyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin FETÖ ile can siperahane mücadelesine gölge düşürmüyor musunuz 2 dakikalık keyfiniz için? Buna dur diyebilecek kimse yok mu Türkiye'de?"

KULÜPLER BİRLİĞİ AÇIKLAMASI

Ali Koç Kulüpler Birliği toplantılarına katılmayacaklarını şu sözlerle ifade etti:

"Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olduğu sürece toplantılara katılmayacağız. Bu bir pankarta izin veren kişi, kulüplerin başında olması söz konusu olmamalıdır"

"5. YILDIZI KOYACAĞIZ"

Fenerbahçe armasındaki yıldızlar hakkında konuşan Ali koç şunları söyledi:

"2023-2024 sezonundan itibaren armamızda 5. yıldızı koyacağız. Fenerium'da diğer ürünlere koymaya şimdiden başlayacağız. Her adımda bu gerçeği duyuracağız. Bunu bizi şampiyon yapan bütün sporculara borçluyuz." İHA

Editör: TE Bilişim