Binlerce memur ve emeklinin gözü enflasyon rakamlarına çevrilmiş durumda. Yılın ilk 4 ayına ait rakamlar geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Mayıs ayı rakamları ise bugün duyuruldu.

MAYIS ENFLASYONU NE KADAR?

TÜİK 3 Haziran 2021 Perşembe günü enflasyon rakamlarını duyurdu. Açıklamada yer alan bilgilere göre Mayıs ayı enflasyonu yüzde 0,89 oldu.

ENFLASYON RAKAMLARI NELER?

Ocak ayı enflasyonu yüzde 1,68, şubat ayında yüzde 0,91, mart ayında da yüzde 1,08 olarak açıklandı. Nisan ayında bu rakam yüzde 1.68 olarak duyuruldu. Mayıs ayında ise yüzde 0.89 olarak açıklanmasının ardından yılın ilk 5 ayındaki enflasyon yüzde 6,39 oldu.

MEMUR ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

Yapılan toplu sözleşme ile beraber 2021 senesinin ilk 6 ayı için memurlar yüzde 3 zam aldı. Mayıs ve haziran ayı rakamlarının da açıklanmasından sonra enflasyonda toplamda yüzde 3'ü geçen kısım zam olarak yansıyacak. Bu oran şimdilik yüzde 3+3.39. Ancak kesin oran için Mayıs ve Haziran rakamları da beklenecek.

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emeklilerin de 6 aylık enflasyon oranında zam alacakları göz önüne alınırsa bu oranın yüzde 7’lere yaklaşması bekleniyor. Mayıs ayı rakamları dahil yılın ilk 5 ayında enflasyon yüzde 6,39 olarak belirlendi.

Kaynak: CNN Türk

Editör: TE Bilişim