İtalya’daki toplam vaka sayısının 35 bin 713’ten 41 bin 35’e yükseldiği açıklandı.

Worldometers’in verilerine göre, Çin’de virüs nedeniyle toplam 3245 kişi hayatını kaybetti. Ülkedeki toplam vaka sayısının da 80 bin 928 olduğu ifade edildi.

VİETNAM’DA VAKA SAYISI 85’E ÇIKTI

Vietnam Sağlık Bakanlığı, ülkedeki Koronavirüs vaka sayısının 85’e yükseldiğini açıkladı. Vietnam’da virüs nedeniyle hayatını kaybeden kimse bulunmuyor.

MISIR’DA BİR KİŞİ DAHA ÖLDÜ

Mısır Sağlık Bakanlığı, ülkede 46 yeni virüs vakasının görüldüğünü ve bir kişinin daha virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Mısır’da insanlar, maske ve eldiven takarak virüse karşı önlemini alıyor. FOTO: REUTERS

İRLANDA’DA VAKA SAYISI ARTTI

İrlanda’da Sağlık Bakanlığı, virüs vaka sayısının 366’dan 557’ye yükseldiğini duyurdu.

İNGİLTERE’DE 144 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İngiltere hükümeti, virüs vaka sayısının 3269 olduğunu ve 144 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

FRANSA’DA ÖLÜ SAYISI 372’YE ÇIKTI

Fransa’da virüs nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısının 264’ten 372’ye yükseldiği duyuruldu.

Öte yandan ülkedeki vaka sayısının da 931’den 1122’ye çıktığı açıklandı.

KKTC’DE VAKA SAYISI 33’E YÜKSELDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli yaptığı açıklamada, 13 yeni Corona virüsü vakasının tespit edildiğini, toplam vaka sayısının 33’e yükseldiğini duyurdu.

Bakan Pilli, yeni vakaların 12’sinin gözetim altında tutulan Alman vatandaşı olduğunu, 1’inin ise Corona virüsü taşıyan KKTC vatandaşının eşi olduğunu açıkladı.

UKRAYNA: SALGIN İKİNCİ EVREYE GİRDİ

Ukrayna Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna’da Corona virüsünün artık asıl olarak yurt dışından gelen kişiler yoluyla değil, ülke içinde kişiden kişiye bulaşmaya başladığı; bu nedenle, sınır kapılarındaki sağlık kontrollerinin bu aşamada artık yeterli olmadığı belirtildi. Açıklamada, Corona virüsü salgınıyla bu aşamadan sonraki en etkin mücadele yönteminin, ülkede yaşayan kişilerin kendilerini evlerinde izole etmeleri olduğu dile getirildi.

MİLLETVEKİLİNİN EŞİ VE KIZ KARDEŞİ DE VİRÜSE YAKALANDI

Diğer taraftan, önceki gün Corona virüsüne yakalandığı tespit edilen Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Sergey Şahov’un, kız kardeşinin ve eşinin de virüse yakalandığı ortaya çıktı. Milletvekili Şahov, sosyal medya hesabından yayınladığı görüntüde, eşinde ve kız kardeşinde yapılan testlerin sonuçlarının pozitif çıktığını söyledi.

Milletvekilinin bütün ailesi karantinaya alınırken, son zamanlarda görüştüğü 50 kişinin kimliklerinin de teker teker tespit edildiği ve bu kişilerin de testlerden geçirileceği bildirildi.

SALGININ MERKEZİ OLAN ŞEHİRDE OHAL

Ukrayna´da virüs salgınının ilk görüldüğü, Romanya ve Moldova sınırında yer alan Çernovtsi kentinde ise olağanüstü hal (OHAL) uygulaması devam ediyor. Şehirdeki toplu taşıma araçları, sadece sağlık görevlileri ve güvenlik görevlilerinin nakli için faaliyet gösterirken, Sağlık Bakanlığı’na ait araçlar, şehir sokaklarında hoparlörle yaptıkları anonslarda halkı mümkün olduğunca evde kalmaya çağırıyor.

ORDU, ASKERE ALMAYI ERTELEDİ

Öte yandan, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ilkbahar celbinde askere almayı ertelediğini duyurdu. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, virüs salgını nedeniyle askere alımların bir süreliğine ertelendiği bildirildi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, ilkbahar döneminde 16 bin 500 kişiyi askerliğe almayı planlıyordu.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı’nın bu sabah açıkladığı verilerde, ülke genelinde 16 kişinin Corona virüsüne yakalanmıştı. Öte yandan, 154 kişide Corona virüsü şüphesinin olduğu açıklandı. Ukrayna’da bu zamana kadar virüs nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

BULGARİSTAN YABANCI TATİLCİLERİ ÜLKELERİNE GÖNDERİYOR

Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, Corona virüsünün yayılmasına karşı alınan önlemler kapsamında, Pomporovo kayak merkezinde aralarında 5 Türk vatandaşının da bulunduğu yabancı turistlerin ülkelerine gönderileceğini açıkladı.

Başbakan Boyko Borisov, Corona virüsünün yayılmaması için tüm önlemleri aldıklarını, geriye sadece sokağa çıkma yasağı kaldığını ifade etti.

Geçen gün ülkenin en ünlü kayak merkezlerinden biri olan 10 bin nüfuslu Bansko kenti de karantinaya alınmış, şehre giriş-çıkışlar yasaklanmıştı.

3 ÖLÜ, 105 VAKA

Öte yandan Bulgaristan’da Corona virüsü nedeniyle 3 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı ise 105'ye yükseldi.

Editör: TE Bilişim