Ekonomi piyasasındaki hareketlilik rekor kıran doları bir anda düşürürken, geçen günü 8,38 seviyesinde kapatan dolar yeni güne de aşağı yönlü seyirle başladı.

MERKEZ BANKASININ SWAP KARARI DOLARDA ETKİLİ OLDU

Merkez Bankası TL swap piyasasında TL faiz oranını %10,25'ten %11,75'e yükseltirken, bu durum dolarda etkili oldu ve dolar 8,10 seviyelerine kadar geriledi.

DOLAR ERDOĞAN'IN KONUŞMASI SIRASINDA 8 LİRANIN ALTINA DÜŞTÜ

Ekonomide yaşanan gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın konuşması sırasında dolar 8 liranın altına düştü. Aşağı yönlü seyrini sürdüren dolar an itibariyle, 7,96 seviyesinde işlem görüyor.

"ENFLASYONU TEK HANELİ RAKAMLARA DÜŞÜRMEKTE KARARLIYIZ"

Erdoğan grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Türkiye sanayi üretiminde bir önceki çeyreğe göre yaşanan artış bunun en somut ispatlarından biridir. İstihdam artışını önemli ama yetersiz olarak görüyorum. Faizlerin enflasyon seviyesinde tutulma mecburiyeti bu konuda verdiğimiz mücadeleyi zora sokuyor. Faiz sebep enflasyon neticedir. En kısa sürede enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. Vatandaşımızın satın alma gücünü korumamız buna bağlıdır. Fiyat istikrarını sağlayacak politikaları hayata geçirmek MB'nin görevidir. Önümüzdeki dönemde ekonomi politikalarında güven ve kredibilite kazanımına daha fazla odaklanacak, ülke risk primini düşüreceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim