Dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu'nun mazbatayı alması ile dolar kuru 5,71 seviyesi altına gerileyerek %1 düşüş yaşadı. 17 günlük belirsizliğin ardından dünkü gelişme TL pozitif fiyatlandı, ancak YSK henüz gelen itirazlara dair bir karar vermedi ve dolayısıyla seçim sorunu henüz tam olarak ortadan kalkmış değil.

Öte yandan ABD ile yaşanan S-400/F-35 gerginliğine karşın yurt içi yetkililerin sürece dair bir sorun olmadığını açıklamaları da dün pozitif fiyatlama sağladı.

Dün günü 5,75 yakınında tamamlayan USD/TRY kuru bugün güne yükselişle başladı ve günün ilk yarısında 5,8220 seviyesine yükseldi. Kurda yaşanan yükselişle Financial Times gazetesinde yer alan haber etkili oldu. Haberde TCMB'nin net döviz rezervlerinin swap piyasasından alınan kısa dönem borçlar hariç 15 milyar doların altında kaldığı belirtildi ve bu haberin ardından TL tarafında düşüş yaşandı.

Financial Times'taki haberin yanında bugün gelişen ülke paralarının dolar karşısında gerilemesi de kurdaki yükselişi destekliyor. Günün devamında yurt içinde YSK kararı ve siyasi cepheden gelecek açıklamalar takip edilecek. Küresel tarafta ise PMI, perakende satışlar ve işsizlik maaşı başvuruları izlenecek.

Editör: TE Bilişim