KYK kredi borçlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yüzleri güldüren açıklama geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim kredisi alan ve borç ödeme süreci başlayan gençlerin cevabını merakla araştırdıkları "KYK borçları silinecek mi?" sorusuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklama geldi. Peki, KYK kredi borçları silinecek mi? İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK borçlarıyla ilgili merak edilen açıklama...

"DEĞERLENDİRİYORUZ!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent Üniversitesinde Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla gerçekleştirilen "Her İnsan Bir Dünya" temalı programa katıldı. Burada öğrencilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK kredi borçlarının silinme ihtimaliyle ilgili bir soruya; "Şu anda bu bizim gündemimizde... Değerlendirmesini bütçe görüşmelerinden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da atacağız." dedi.

BAKAN ALBAYRAK DA MÜJDE VERMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Malatya'dan Trabzon'a birçok ilde KYK borçlarıyla ilgili gençlerden talep gelmesi üzerine çalışma başlattı. Bakan Albayrak, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda müjdeli haberi verdi. Albayrak, "KYK ile ilgili, gençlerimizle ilgili bir çalışma yapıyoruz; üniversiteden mezun olmuş arkadaşların borçlarıyla ilgili, yani bu konuda bir iyileştirme noktasında inşallah" açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim