Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Sözlerimin başında Bursa'da infaz koruma memurlarımızın içinde bulunduğu otobüse yapılan terör saldırısında şehit olan memurumuza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

MUHALEFETİN 6'LI MASA TOPLANTILARI: ''BIRAKIN 2023 SEÇİMLERİNİ 2023'Ü BİLE GÖREMEYECEKLER''

Sürekli kavga eden birbirlerine çelme takan 28 Şubat ittifakı bırakın 2023 seçimlerini Allah'ın izniyle 2023'ü bile göremeyeceklerdir. Türk milletinin demokratik kazanımlarına el koymak isteyenler daha öncekiler gibi yine kaybedeceklerdir. Türkiye'de siyasetin adresi de merkezi de AK Parti'dir Cumhur İttifakı'dır. 6’lı muhalefetin tek yaptığı sosyal medyadan birbirine ayar vermektir. Milletimiz o masayı kimin kurduğunu, hangi kirli pazarlıkların yapıldığını biliyor.

Şehit olan iki askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu hareket ile amacımız hem Irak topraklarını terör örgütünün tasallutundan arındırmak hem de ülkemizin sınır güvenliğini garanti altına almaktır. Gazaları mübarek olsun.

''TÜRKİYE'NİN KİMSENİN TOPRAKLARINDA GÖZÜ YOK''

Bu harekat ile Türkiye'nin kimsenin topraklarında gözü bulunmadığını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Terör örgütleriyle mücadelemizi doğrudan inlerine doğru genişlettik. İçeride de güvenlik korucularımızla yoğun bir mücadele başlattık. Bunun etkisini de kısa sürede gördük. Terör örgütlerini artık ülkemiz içinde eylem yapamaz hale getirdik. Sınırlarımızdan sızmaları ve kaçışları büyük ölçüde engelledik. Irak’ta terörle mücadelemize destek veren merkezi hükümet ve bölgesel yönetime teşekkür ediyoruz. Suriye'nin bir kısmında yer tutmak isteyen terör örgütünün başını da ezeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

HDP'YE KANDİL TEPKİSİ

Yakında Kandil diye bir yer kalmayınca bu parti görünümlü terör örgütü payandasının da varlık sebebi ortadan kalkacaktır.

Editör: TE Bilişim