"Bu kardeşlerimizi nasıl bu teröristlerin elinden kurtaracağız hep bunun hesabını yaptık, çok uğraştık." diyen Erdoğan açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "Ülkemizin son 40 yılına damga vuran terör meselesi ile ilgili geçmişten bugüne gelen ve geleceğe de uzanan bir perspektifte hasbihal etmek istiyorum. Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarını dağıtmak için başlattığımız Pençe Kartal-2 Harekatında şehit olan 3 askerimiz ile teröristlerce alçakça katledilen şehit edilen 13 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. 5 aydır kardeşlerimizi kurtarmanın planını yapıyorduk. Pençe Kartal-2 Harekatı kapsamında ilk etapta bütün inlerine, mağaralara gireceğiz demiştik ya 42 terörist bu esnada gebertildi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Kardeşlerimizi kurtaralım istedik ve gerek Savunma Bakanım gerek Genelkurmay Başkanım gerek istihbarat gerek polis hep birlikte yapılan çalışmalar neticesinde adım atıldı. 42 tane terörist bu esnada gebertildi. Bu süre esnasında esirleri bunlar mağarada iyice köşe noktaya sıkıştırarak en sonunda bunlardan bir tanesi ki şimdi mecliste bununla ilgili biz bir soruşturma önergesi vererek bunun bütün detaylarını mecliste de gündeme getirecekler. Bu sabah grup başkanımız Naci beyle de bunu konuştuk bunun adımını da atacağız.

"İŞİN GERÇEĞİ NEDİR ANLATACAĞIZ"

Bunların parlamentodaki temsilcilerinde yalan bol. Bunlar dünyadaki koldaşlarına yandaşlarına paydaşlarına nasıl yalanlar söylüyorlar herhalde takdir edersiniz. Onlara fırsat vermeden işin gerçeği nedir anlatacağız."

Editör: TE Bilişim