Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Alsancak ile 96 tesisin toplu açılış töreninde konuşuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Deprem konutlarını sahiplerinde teslim edeceğiz dedik ve zamanında sahiplerine teslim ettik. Bayraklı'daki konut sayısını 1391'e -dükkan sayısını 302'ye tamamlayacağız. Bayraklı'daki rezerv alanda 3.649 konut, 511 dükkan inşa ediyoruz. 317'sini yılbaşına kadar tamamlayacağız.

- İzmir depreminin ardından toplam 5 bin 74 konut ve 353 dükkan yaparak teslim etme sözünü yerine getirmiş oluyoruz. Toplam yatırım tutarı 2 milyar 250 milyon TL'yi bulan konut ve dükkanların İzmir'e hayırlı olmasını diliyorum.

- Kentsel dönüşüm projelerini hızlandırarak ülkemizi depremlere karşı hazırlama çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz. Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nı Altay ve Altınordu beraber kullanacaklar.

- Bugün şehrimize kazandırdığımız yatırım bedeli 668 milyon lirayı bulan 100 eser ve hizmetin resmi açılışımı gerçekleştiriyoruz. Ödemiş, Menderes, Torbalı, Ayancık Gençlik Merkezleri'ni Tire ve Ege öğrenci yurtlarını hizmete açıyoruz.

- İzmir Kalkınma Ajansının verdiği destekle hayata geçirilen projeleri de resmen hizmete açıyoruz. Bu eser ve hizmetlerin ülkemize şehrimize Menemen'e hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

- Düşman İzmir'e ayak bastığında milletçe adeta dünyamız kararmıştı. Düşmanı İzmir'den denize döktüğümüzde ise milletçe bayram yapmıştık. İzmir, vatan topraklarına uzanan elleri kırma ve istiklalimize sahip çıkma mücadelemizin sembolü olmuştur. Milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının hemen ardından yine bu şehrimizde toplanan İzmir İktisat Kongresi'yle de ekonomik istiklalimize sahip çıkma irademizi ortaya koyduk.

- Rahmetli Menderes'le birlikte İzmir İktisat Kongresi'nde alınan kararlar yeniden hayata geçirilmeye başlandı. 1960'tan itibaren ülkemize musallat olan her darbe , her muhtıra her vesayet düzeni demokrasimizle birlikte ekonomik bağımsızlığımızı da örseledi.

- Bugünlerde CHP ekibi ülke yandı bitti diye ortalığı birbirine katıyor. CHP'nin iktidarda olduğu dönemde gecelik yüzde 7 bin 500'leri bulan faizleri gördük mü? Bunun altından kim kalkar? Bu ülke onların döneminde işsizliğin can yaktığı, başbakanlığın önüne yazar kasa fırlatıldığı sıkıntılı günleri yaşadı mı? Bunları 18 yaş altı grup bilmez.

- Bu ülke, onların döneminde bankaların içlerinin boşaltılarak milletin cebinden 100 milyarlarca doların çalındığı ihanetler gördü. Biz onlardan böyle bir Türkiye devraldık. Ülkemizde başlattığımız büyük demokrasi ve kalkınma devrimiyle hem 1920'de meclis açıldığında, hem 1923'te İzmir İktisat Kongresi toplandığında ortaya konan ruhu yeniden dirilttik. Milletimizin tüm kesimlerinin hak, özgürlük, gelişme yatırım taleplerini hayata geçirerek hem sosyal barışı sağladık, hem ülkemizi büyüttük güçlendirdik.

- Ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Biz tüm bu süreçte verdiğimiz mücadelede her şeyi çalıştık, çabaladık ama bir şeyi hiç aklımızdan çıkarmadık. Demokraside, özgürlüklerde, sanayide, ticarette, diplomaside, güvenlikte hayata geçirdiğimiz atılımları ekonomide de gerçekleştirerek milletimizin refahını artıramazsak kazanımlarımızı kalıcı kılamazdık.

Editör: TE Bilişim