Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Bugün 7 ilimizde birden gerçekleştirdiğimiz kadın kolları kongrelerimizin ülkemiz ve şehirlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu kongremizle artık il kadın kongrelerimizi sona erdiriyor. Kongrelerimizde görev alacak başkanlarımızı ve yönetimlerini şimdiden tebrik ediyorum. Siyasi hayatımıza başladığımız günden bu yana kadınlarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Kadınları görmezden gelen hiçbir siyasi hareketin başarılı olmayacağını bildiğimiz için hep kadınlarımızla yürüdük. Türkiye'nin tüm kazanımlarında sizlerin de emeği, alın teri, imzası vardır. Ülkemizde kadınların siyasette gerçek anlamda söz sahibi olmaları, her kademede görev üstlenebilmeleri bu mücadele sonucu gerçekleşmiştir. Kadınlarımız eğitimde fırsat eşitliğine hakiki anlamda bizim dönemimizde kavuşmuştur.

- Birileri sadece kadının adını kullanır, ruhunu yaralarken biz kadınları hak ettikleri yerlere getirmenin gayreti içinde olduk. Çağdaşlık kisvesi adı altında başörtülü kızlarımızı okula sokmadılar. Birileri özel sektörde horladı, sokakta küçümsedi. AK Parti grubunda 54 kadın milletvekilimiz yer alıyor. Kabinede 2 kadın bakanımız görev yapıyor.

- Kadınlarımız iş hayatında her alanda bu dönemde etkinlik kazandı. Kadınların iş gücüne katılımı yüzde 31'i geride bıraktı. Türkiye'nin en büyük kadın örgütlenmesine sahip partisi olarak, kadınların nerede bir talebi varsa hepsine kulak verdik.

- Kale içeriden fethedilir. Biz kadınlarımıza kendimizi en doğru şekilde anlatıp onların gönlünü kazanırsak, diğer aile fertlerini kendiliğinden saflarımıza çekmiş oluruz.

- Ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor. Televizyonuyla, filmiyle, dizisiyle, müziğiyle ve nice mecralarıyla ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor. Biz kadınlarımızın siyasetle ve sivil toplum faaliyetiyle meşgul ourken aile içindeki görevlerini yürütebileceğine yürekten inanıyoruz.

- Biz kadınlarımızın iş hayatında yükselirken de ailelerine sahip çıkmayı sürdürebileceklerine yürekten inanıyoruz. Bazıları bunların birbirinin alternatifi gibi göstermenin gayreti içinde. Tabii bunlar Türk kadınını tanımıyor.

- Biliyorsunuz şahitliğini yaptığımız her nikahta en az 3 çocuk, mümkünse daha fazla çocuk tavsiyesinde bulunuyoruz. Nüfus artış hızımızın neredeyse yarı yarıya düştüğünü gördük. Nüfusumuz azalmaya dahi başlayabilir.

Editör: TE Bilişim