Program çerçevesinde CHP Manisa İl başkanlığı önünde bir araya gelen partililer ve Atatürkçü Düşünce Derneği ve diğer STK’lar İzmir Marşı eşliğinde ellerinde Türk Bayraklarıyla kutlama programının yapılacağı Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüş yaptı.

Yürüyüşün ardından CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve STK’lar anıta çelenklerini sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından STK temsilcileri konuşmalar yaparak 29 Ekim Bayramı’nı kutladılar.

“BİZE DÜŞEN GÖREV CUMHURİYETİ KORUMAKTIR’’

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, alternatif kutlama programında yaptığı konuşmada, Cumhuriyet sayesinde özgürce yaşadıklarını, ancak bu özgürlüğün AKP iktidarı tarafından çeşitli uygulamalarla kısıtlanmak istendiğini ifade etti.

CHP’li Balaban yaptığı konuşmada;

”Bizim için Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Bugün Cumhuriyet sayesinde özgürce yaşıyoruz. Yoksulun, köylünün çocuğu Cumhuriyet sayesinde en üst makamlara gelebilmektedir. Bize düşen görev Cumhuriyeti korumaktır. Cumhuriyetin 100’üncı yıl dönümünde AKP’nin tek adam diktatörlüğüne son vermek hepimizin boynunun borcudur” dedi.

CHP’Lİ ÖZEL HÜKÜMETE YÜKLENDİ

Alternatif kutlama programında konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, pandemi sebebiyle 29 Ekim kutlama programlarına sınırlama getiren hükümeti eleştirdi.

CHP’li Özel yaptığı konuşmada;

“Pandeminin bizim üzerimize yüklediği sorumluluklar ve kamu yöneticilerinin üzerine yüklediği sorumluluklar var. Ancak Ahlat’ta bulaşıcı olmayan bir virüsün Dumlupınar’da bulaşıcı olduğunu iddia edenler, Ayasofya’da salgını tehlikeli görmeyip Anıtkabir’de tehlikeli görenler, kendi kongrelerini yaptırıp bizlerin Atatürk’e çelenk sunma törenlerini yasaklayanlar şunu bilsinler ki Cumhuriyetin bugüne kadar karşılaştığı en büyük virüs corona virüs değil Atatürk’ü anlamayan Cumhuriyete husumet duyan bu zihniyetin virüsüdür.’’ ifadelerini kullandı.

“MEYDAN OKUYORUZ VE SÖZ VERİYORUZ’’

CHP’li Özel konuşmasını devamında Cumhuriyet’in 100. yıldönümünü hedef göstererek;

“Cumhuriyetin kurucu kadroların meydan okumayı marifet bilenlere de biz meydan okuyoruz. Mesajında tek adam diktası diyerek, Atatürk’e, İnönü’ye yani oturduğu koltuğu kendilerine borçlu olduğu Cumhuriyetin kurucu babalarına, kurucu kadrolarına dil uzatanlar Cumhuriyetin 100’üncü yılında orada oturmayacak. Meydan okuyoruz, söz veriyoruz. O gün orada oturacak Cumhurbaşkanı kuvvetler ayrılığını, yargı bağımsızlığını ve güçlendirilmiş parlamenter demokrasiyi yeniden inşa edecek Türkiye ittifakının, Cumhuriyet sevdalılarının seçtiği cumhurbaşkanı hepimizin içine sinecek ve Atatürk’e ‘İşte benim Cumhuriyetim, işte benim Cumhuriyetimin cumhurbaşkanı’ diyecek birisi olacak.  Bunun için görevimiz birlikteliği sürdürmektir.  Hep birlikte Cumhuriyeti bu yaşadığı zorlu süreçten kurtaracağımız, Cumhuriyet değerlerini yükselteceğimiz günler gelecek.’’ dedi.

Konuşmaların ardından kutlama programına katılanlar Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim