Altının gram fiyatı, hafta başında ons fiyatına bağlı olarak düşüşe geçse de salı günü gördüğü 112,86 lira seviyesinden özellikledolarkurundaki yükseliş eğilimi ile tekrar çıkışa geçti ve dün yüzde 2,3 artarak 118,44 lirayı gördü.
GÜVENLİ LİMAN OLMAYI SÜRDÜRÜYOR
Analistler, Orta Doğu'daki gelişmeler, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artışını erteleme olasılığının artması, küresel ekonomideki belirsizlik ve finans piyasasındaki kargaşanıngüvenli limanaltına destek olmayı sürdürdüğünü belirtiyor.Düğünler sil baştan, yeni moda isimli çeyreklerBugün ABD'de açıklanacak enflasyon verisinin altın fiyatları üzerinde etkili olacağını aktaran analistler, altının ons fiyatında 1.230 doların aşılması durumunda 1.255 dolar seviyesinin direnç, 1.190 doların ise kısa vadede önemli destek seviyesi olarak takip edileceğini dile getiriyor.
KAPALIÇARŞI'DA SON DURUM
Kapalıçarşı'da şu dakikalardaçeyrek altın192 liradan,Cumhuriyet altınıise 785 liradan satılıyor.
YILDIRIMTÜRK: FİZİKİ TALEP YOĞUN DEĞİL
Altındaki yükselişle ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Altın Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Çeyrekte geçen haftaki sert yükselişle birlikte 193 lirayı görmüştü. Ancak fiyat yükselişleri talebi düşüyor. Fiyatları yükselişlerini biraz satış olarak değerlendiriyor. Ellerindeki altınları satıyor. Bu güvenlik endişeleri olduğu günlerde, o günlerde insanların beklemeye geçtiğini görüyoruz. Güvenlik endişelerinin olduğu günlerde, otobüsler bile boş oluyor, Kapalıçarşı'da da etkileniyor" dedi.Yıldırımtürk, "Altın fiyatı yükselişine rağmen, fiziki talep ile yükselen bir dönemde değiliz. Hindistan'da bile altının onsu dünya piyasasının 10 dolar bile altında işlem görüyor. Bizden de benzer şekilde, dünya piyasalarındaki altın fiyatlarından daha aşağı fiyattan işlem görüyor. Bu fiyatın daha da sürdürülebilir olduğu görülmüyor. Fed'in faiz artırımı konusu yeniden gndeme geldiğinde, altın bu durumdan kötü etkilenebilir. Bunun için de 15 Mart'ı beklemek gerekiyor" diye devam etti.
Editör: TE Bilişim