Yaklaşık 3 saat ifade veren Arda Turan daha sonra serbest bırakıldı. Arda'nın ayrıca hastanede kullandığı silahı da emniyete teslim ettiği öğrenildi. Haber7.com'un haberine göre ise, Arda emniyetteki ifadesinde Berkay ile tartıştıklarını ve ona vurduğunu ancak eşini taciz etmediğini söyledi. Arda daha sonra hastaneye gittiğini belindeki silahı Berkay'a vererek 'al bana sık' dediğini ancak silahın bu sırada kendi kendine patladığını iddia etti. Ünlü futbolcu ayrıca Berkay'ın da kendisine "Ben seni tanımıyorum kaptan. Böyle bir şey yok" dediğini iddia etti.

Dün sabaha karşı bir gece kulübünde Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin arasında yaşanan gerginlik konusunda son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanıyor.

Arda Turan'ın gece kulübünde yaşanan gerginlik sonrasında hastaneye giden Berkay'ın peşinden hastaneye gittiği ve burada bir el ateş ettiği basına yansımıştı.

Kısa süre önce basına yansıyan olayın polis tutanağında da Cumhuriyet Savcısının olayla ilgili olarak Arda Turan'ın kasten yaralama ve silahla tehditten yakalanması talimatını verdiği öğrenilmişti.

Gelen son dakika haberine göre ise Arda Turan, Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde olay hakkında yaklaşık 3 saat boyunca ifade verdi. Turan ifadesinin ardından sonra buradan ayrıldı.

İŞTE ARDA'NIN EMNİYETTEKİ İFADESİ

Haber7.com'un haberine göre, Arda Turan emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. İşte Arda'nın emniyetteki ilk ifadesi;

"Gece kulübüne eğlenmeye gittim yanımda Burak Yılmaz vardı. O sırada ben otururken Berkay yanıma geldi, ensemden tuttu. Ne oluyor derken tartıştık ben ona vurdum.

Sonra tacizle suçlandığımı öğrendim. Ben kadını tanımıyorum. Tanımadığım kadının evli olduğunu nereden bilebilirim.

Diyorlar ki "tuvalete giderken dokundu". Görüntülerde, ben tuvalete hiç gitmemişim.

Basına konu farklı şekilde yansıyınca Berkay'ın yanına gittim.

Berkay dedi ki "ben seni tanıyorum kaptan, böyle bir şey yok" dedi. Ben de al şu silahı sık dedim.

O sırada koltuktaki silah kazayla patladı."

Öte yandan, sözü geçen silahın, Arda'nın ruhsatlı silahı olduğu öğrenildi.

BERKAY'IN AVUKATI: BASINA YANSIYAN HABERLER DOĞRU

Öte yandan olay ile ilgili açıklama yapan şarkıcı Berkay'ın avukatı Ayşegül Mermer ise olayın basına yansıyan şeklinin doğru olduğunu kendilerini de gerekli yasal başvuruları yaparak yasal süreci başlattıklarını belirtti.

Avukat Mermer sözlerini şöyle sürdürdü; "Basına yansıyan haberlerin doğru olduğunu söylemek durumundayım. Özellikle bu aşama da müvekkilimin eşi Özlem Şahin'in yapmış olduğu açıklamalar zaten olayın hem çıkış nedenini hem de gerçekleşme şeklini açıklığa kavuşturmuştur.

Olay resmi mercilere aksettirilmiştir. Biz ilgili mercilere şikayetlerimizi yaptık. Arda Turan'ın yapmış oldukları olayın neresinden bakarsanız bakın gerçekten çok çirkindir. İzahı dahi olmayan bir durumdur.

Bu konuda olayın gerçekleşme şekline göre cumhuriyet savcısı zaten gerekli iddianameyi hazırlayacaktır. Biz de dava aşamasında olayın takipçisi olacağız. Ayrıca yasal süreçte bazı davalar da açabiliriz."

Editör: TE Bilişim