Ankara'da silahlı saldırıya uğrayan Sinan Ateş (38) hayatını kaybetmiş, arkadaşı Selman Bozkurt da yaralanmıştı. Ankara Polisi olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı. 

2 çocuk babası Sinan Ateş'in cenazesi sabah saatlerinde Bursa'ya getirildi. Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Ateş'in cenazesi merkez Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada helallik alındıktan sonra Doç. Dr. Ateş'in cenazesi Ulu Cami'ye götürüldü. 

Ulu Cami'de öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, İyi Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Ateş'in arkadaşları, yakınları, talebeleri ve aile fertleri katıldı. 

Cenaze namazının ardından Ateş'in tabutu tekbirler eşliğinde Emir Sultan Mezarlığı'na götürüldü. Ateş burada dualarla toprağa verildi. 

FlPrVQzWAAAOeNgFlPrVbUX0AEYg93

ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Ateş, yürüttüğü Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevinden, 2020 yılının Nisan ayında istifa etti. Ateş, o dönemde Twitter hesabından yaptığı açıklamada "09 Ocak 2019 tarihinden itibaren şerefle yürütmekte olduğum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevimden akademik çalışmalarım ve üniversitedeki görevim nedeniyle bugün itibariyle Liderimizin müsaadeleriyle ayrıldım" ifadelerine yer verdi.

Ancak istifanın ardında yatan sebebin Yeni Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu'na gösterdiği tepki olduğu iddia edilmişti. Yavuz Bahadıroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda TRT 1'de yayınlanan "Ya İstiklal Ya Ölüm" dizisini "Diriliş" ve "Abdülhamit" gibi Osmanlı Devleti'nin anlatan dizilere karşı "Kemalistlerin rövanşı" olarak nitelendirmişti.

Bahadıroğlu, paylaşımında "TRT 1'de yayınlanan 'Ya İstiklal Ya Ölüm' isimli dizi Diriliş, Kuruluş ve Abdülhâmid gibi Osmanlıyı sevdiren dizilere karşı Kemalistlerin rövanşıdır. Atatürk'ü övme dizisidir. TRT'ye kimler tarafından dayatıldı bilmiyorum, ama hesabı iktidardan sorulur" ifadelerini kullanmıştı.

Bahadıroğlu'nun paylaşımına, dönemin Ülkü Ocakları Başkanı olan Sinan Ateş de Twitter hesabından şu yanıtı vermişti: "FETÖ'nün alternatif tarih tezlerinin savunucusu olan Yavuz Bahadıroğlu, hiçbir zaman Türk tarihini bütün olarak görmemiş ve romanlarında genç zihinlere gizli nifak tohumları ekmeyi vazife bilmiş bir yazar müsveddesidir. Bir ticani kalıntısı olan Bahadıroğlu'nu memnun edebilmek için Türk tarihinin önemli bir bölümünü yok sayacak değiliz. Türk çocukları Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk tarihinin büyük simalarını asli kaynaklardan öğrenmeye devam edecektir."

Editör: Zerrin Ağar