Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Aydın Akagündüz sendikaya üye olan ve olmayan sağlık çalışanlarına seslendi.

Türk Sağlık Sen’in yetkili sendika olmasında emeği geçen üyelere teşekkür eden Akagündüz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Sorumlu, Liyakatli, işverenden değil çalışandan yana tavır alan sendikacılığın tek adresi olan Türk Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının ama sadece sağlık çalışanlarının desteği ile ilimizde her zamanki gibi gücünü göstermiş ve sağlık çalışanlarının arasında özgür kaldıklarında tercih ettikleri tek adres olmuştur. Günahı ve sevabı ile yetki dönemini tamamladık. Ne yazık ki her yetki döneminde olduğu gibi bu yetki döneminde de üzülerek belirtmek isterim ki makam odalarının ikna odaları olduğu, bazı yöneticilerin sırf o koltuklarda oturmaya devam etmek için onurlarını ve haysiyetlerini bir kenara bırakarak, sağlık çalışanlarına baskıyla, mobbing yaparak ve tehdit ederek sendikacılık dışında hareket etmişlerdir. Hatta öyle bir tutum içine girdiler ki, son dakikada tayinler yaparak yetki dönemini hırsa dönüştürdüler. Bu yetki sürecinde Türk Sağlık-Sene destek vererek zor olanı tercih eden sağlık çalışanlarına şükranlarımızı sunuyorum. Biz büyük bir aileyiz, birbirlerine sevgi, saygı, dostluk duygularıyla bağlı, vefayı bilip vefalı davranan geçmişini unutmadan geleceğini tesis etmeye çalışan kocaman bir aileyiz.

Bizim sendika ilkelerimizde baskı yok, makam sözü yok hepsinden önemlisi yalan yok. Biz her zaman sağlık çalışanın sendikası olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Varsın bütün yöneticiler üyeniz olsun. Bize sağlık çalışanlarının yürekten gönülden verdiği destek yeter. Kaldı ki Türk Sağlık-Sen Manisa’da üye sayısı bakımından küçülmemiş üye sayısını artırarak bu yılda büyümeye devam etmiştir. Biz Kurumumuzun mensubu olmaktan öğünüyoruz. Çünkü makam koltuğu giderse bizde kimse kalmaz bütün üyelerimizle birlikte Türk Sağlık-Sen’e geçeriz diyen sendikanın yöneticileri değiliz. İşte bu yüzden çok gururluyuz. İşte bu yüzden başımız dik onurlu bir şekilde mücadele veriyoruz.

Çünkü bizde mücadele, güven ve samimiyet var. Biz hiçbir zaman Karakterimizi, kalbimizi ve vicdanımızı bozmadık. Türk Sağlık-Sen demek mağdurun ve mazlumun yanında olmak demektir.

Geçen yıl ki yetki sürecinde Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesinde, elimizden yasalara ve görüşlere rağmen yetkililer tarafından görevlerini kötüye kullanarak yetkiyi masa başında kaybetmemizi sağladılar. Ancak başlattığımız hukuk mücadelesi sonucunda 2021 yılında CBÜ Hastanesinde yetki Türk Sağlık-Sen’in olmuştur. Bu yıl da üye sayımızda ki artışla yetkili sendika olduk. Demirci Devlet Hastanesi ve Kırkağaç Devlet Hastanesinde de yetkiyi almış bulunmaktayız.

Sendikamızı tercih ederek onurlu duruş göstererek bize üye olan ve yetkiyi almamızda emeği geçen her sağlık çalışana, ilçe ve işyeri temsilcilerimize ve yönetim kurulu üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Bize üye olan her çalışan çok anlamlı ve çok değerlidir. Biz çalışanları şucu bucu veya şu ideoloji bu ideoloji diye ayırt etmeden herkesi yaratandan ötürü seviyor ve ötekileştirme zihniyetinde olanları da kınıyorum.

Gücünü tamamen üyesinden alan, her devrin adamı değil her devirde adam olanların sendikası olan Türk Sağlık-Sen’dir. Türk Sağlık-Sen olarak sorumlu, ilkeli ve etkili sendikacılık anlayışımız gereği bizim için her birey çok önemli ve anlamlıdır. Çünkü Sendikamız çalışanların yanında yer almıştır, almaya da devam ederek hiçbir zaman başkalarının koltuk değneği olmayacaktır. 

Editör: Onur Yılmaz