Türk Metal İş Sendikası Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Dereli, toplu iş sözleşmesi yapılabilmesi için yeterli sayıya ulaşıldığını, bakanlıktan gelecek yetki belgesinin beklendiğini söyleyerek, “Vestel emekçilerinin zaferi ile sonuçlandı.” diye konuştu.

Dereli’nin açıklamaları şöyle:

Sendikamız Türk Metal’in, Manisa’da faaliyet gösteren Vestel Beyaz Eşya San. ve Tic. A.Ş. ile Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş işyerlerinde bir süredir devam ettirdiği örgütlenme mücadelesi, Vestel emekçilerinin zaferi ile sonuçlandı.

Manisa 1 Nolu ve İzmir Şubelerimizin bir süredir ortaklaşa yürüttüğü örgütleme faaliyetleri başarıyla sonuçlandı ve 17 bine yakın çalışanın olduğu işyerlerinde çoğunluk sağlandı. Türk Metal’in, Vestel’de toplu iş sözleşmesi yapabilmesi için yeterli sayıda üyeye sahip olduğuna ilişkin yetki tespit belgeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan alındı. Vestel Beyaz Eşya işyerinde 29 Kasım tarihinde alınan yetki tespit belgesi, Vestel Elektronik işyerinde 2 Aralık tarihinde taraflara iletildi. Türk Metal’de örgütlenen Vestel emekçileri için önümüzdeki süreçte toplu iş sözleşmesinin başlayabilmesi için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Yetki Belgesi’nin gelmesi bekleniyor.

Sigaraya zam bekleniyor! 10 TL birden… Sigaraya zam bekleniyor! 10 TL birden…

Vestel Beyaz Eşya ve Vestel Elektronik işyerlerinde en temel anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olan Vestel emekçilerini bir kez daha kutluyor, Türk Metal ailesine hoş geldiniz diyoruz. 

Editör: Onur Yılmaz