MANİSA ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR
Dün TV'de Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun İl Başkanları ile yaptığı toplantıyı izlerken son dakika diye verilen haberde ordumuzun üç mensubunun Şırnak'ta PKK ile yapılan operasyonda şehit olduğunu öğrendim. İçime hüzün çöktü. Sonra Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen polis memuru Mehmet Uyar'ın Salihlili olduğunu öğrendim. Bir haftada iki şehit vermişti Salihli ilçemiz. Acımız büyük. Vali Erdoğan Bektaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün katıldığı cenaze töreninde yine gözyaşları sel oldu.
Daha önceden hazırlanan program çerçevesinde Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) katkıları ile yaptırdığı Bülent Koşmaz Hizmet Binası'ndaki modern Konferans Salonu'nun açılışına katıldım. Valimiz Erdoğan Bektaş ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün şehit cenazesine katıldığı için açılışta bulunamadı. Açılışta Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, TSO Meclis Başkanı Hayati Dolman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, CBÜ Rektör Yardımcı Prof. Birol Kovancılar, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun ve Aytaç Yalçınkaya, Manisa TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Soma TSO Başkanı Hakan Işık, Soma TSO Meclis Başkanı Necati Danacı, Akhisar TSO Yönetim Kurulu Üyesi Adem Çakır ile Daire Müdürleri bulundu. Herkeste bir hüzün vardı. Başkan Adnan Erbil sunumunun büyük bölümünde ülkemizde meydana gelen terör saldırılarında şehit olan evlatlarımız ile ilgili duygusal bir konuşma yaptı. Nezih Varol'la gittiğim açılışta pek fazla durmadım.
DIŞ GÜÇLER DÜĞMEYE BASTI
Tadı tuzu kalmayan dünyada dış güçlerin düğmeye basarak başlattıkları terör saldırılarının amacı ülkemizin huzur ortamını bozmaktı. Başbakan Davutoğlu 81 ilden gelen AK Parti İl Başkanlarına gündemdeki olayları anlatıyordu. Davutoğlu 7 Haziran seçimlerinden sonra şer odaklarının harekete geçtiğini, üç terör örgütünün eş zamanlı davranarak demokrasimizi ve milletimizi hedef aldığını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu HDP'ye çattı ve PKK'nın silahlı unsurlarının silah bırakana kadar mücadelemizin süreceğini ifade etti. Başbakan Davutoğlu İl Teşkilatlarının diri olarak çalışmalarını sürdürmesi talimatını verirken, koalisyon çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, AK Parti-CHP arasındaki görüşmelerin koalisyon kurulacağı anlamına gelmediğini, önümüzdeki hafta içinde durumun netleşebileceğini söylerken, AK Parti İl Başkanlarına erken seçim sinyali de verdi. Öyle anlaşılıyor. Eninde sonunda seçimin ülkemiz için kaçınılmaz olduğu her geçen gün bana göre netleşiyor.
Başkent'te, sonunda AK Parti-MHP koalisyonu olabileceği ihtimali konuşulsa da bu erken seçim için kurulacak koalisyon olur.