Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Sekreteri Teoman Mutlu, Manisa İl Başkanlığı ziyaretinde açıklamalarda bulunarak, “İçinden çıkılamayacak durumlar varken üretemeyen muhalif partiler maalesef 6’lı bir masa etrafında toplanmış ‘Hangi koltuğu ben alırım, hangi bakanlığı ben veririm, hangi aday hangimizin olsun’ derdine düşmüş ve çözüm bulamaz hale gelmişlerdir” dedi.

Burhan  AKDEMİR

TDP Genel Sekreteri Teoman Mutlu, partisinin Manisa İl Başkanı Hüseyin Sürel ile bir araya geldi. Parti teşkilatıyla yapılan kahvaltının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Mutlu, koronavirüs salgını sürecinde ticari olarak işleri bozulan ve yazılan çekler sonrası hapse düşen vatandaşlar için genel af çağrısını yineledi. Mutlu, “Türkiye yaşadığı ekonomik sorunların yanı sıra siyasi atmosferde de içinden çıkılmayacak derin kaygılar yaşamaktadır. Pandemi içerisinde adaletin maalesef doğru işlemediğini hep beraber gördük. Yargılamalar kısa ve yerinde olmadığı için bir sürü vatandaşımız mağdur durumdadır. Türkiye Değişim Partisi olarak biz kesinlikle siyasi değil vicdani bir çağrıda bulunuyoruz. Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül’ün 40 ilde 40 cezaevi önünden genel af çağrısı yapmıştır. Bu çağrı siyasi değil vicdani bir çağrıdır. 275 bin yatak kapasiteli cezaevilerimizde şu an 310 binin üzerinde vatandaşımız yatmaktadır. Mağdur olan da bir çok aile vardır. Biz de terör ve uyuşturucu baronlarının serbest bırakılmasını istemiyoruz. Pandemi döneminde ticareti iyi gitmeyen mağdur vatandaşımız, yüz binlerce yazılı çeklerden dolayı içerde yatmaktadır. Dolayısıyla genel af çağrımızı buradan sizlerin huzurunda yapmak istiyoruz” dedi.

“6’LI MASA KOLTUK KAVGASI VE BAKANLIK KAVGASI YAPILACAĞINA EKONOMİYE ÇÖZÜM BULSUN”

6’lı masanın bakanlık kavgasına düştüğünü ve ekonomiye çözüm üretemediğini belirten Mutlu, “Türkiye’de içinden çıkılamayacak durumlar varken üretemeyen muhalif partiler maalesef 6’lı bir masa etrafında toplanmış ‘Hangi koltuğu ben alırım, hangi bakanlığı ben veririm, hangi aday hangimizin olsun’ derdine düşmüş ve çözüm bulamaz hale gelmişlerdir. Türkiye’de ekonomi o kadar kötü durumdayken koltuk kavgası ve bakanlık kavgası yapılacağına ekonomiye çözüm bulunup, halkın derdine derman olmayı bilemez hale gelmişlerdir. Yüce Türk milleti seçimlerde tabi ki siyasi partilere bir görev verir. Kimisi icraatta yer alırken kimi partiler de fikir ve projeler sunarak ülkenin siyasi atmosferine katkı sunmaya çalışırlar. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak Türkiye’nin geldiği süreci eleştirirken aynı zamanda da doğru yolu konuşarak ‘önce devletim sonra partim’ düşüncesiyle bunu elden bırakmadan iktidarın yetişemediği yerde sorunu çözecek projeleri masaya koyarak bir diplomasi oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Genel Sekreter Mutlu, basın açıklaması sonrası İl Başkanı Hüseyin Sürel ve parti teşkilatıyla istişarelerde bulundu.

Editör: Onur Yılmaz