Geçen hafta Manisa’da tabuları yıkan buluşma gerçekleşti. Neredeyse kan davalısı durumunda olan iki kurum Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi bir araya geldi. Bu buluşmanın fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldıktan sonra gündeme bomba gibi düştü. İki kurum senelerdir kavga ediyordu. İki kurumda Manisa’ya katma değer katan değerli firmaları temsil ediyordu. Zaman zaman bu kavgaya yazdığım yazılarla bende müdahil oldum. Manisa’da kavga kültürü olduğundan herkes kavgaya kenarından köşesinden bulaştı. Bu kavgayı kendine göre kullanıp kendine pay çıkaranlar oldu. Kavgadan beslenenler oldu. Geçen hafta itibari ile bu kavgadan beslenenler artık avcunu yalayacak gibi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz göreve geldikten sonra hızlı bir şekilde kolları sıvadı.

Odanın kapıları tüm kurum ve kuruluşlara açtı. İş birliği içinde çoğu kurum ve kuruluş ile uyumlu çalışıp önemli projelere imza attı. Her zaman ifade ettiği gibi ‘Ben değil biz’ felsefesi ile yola devam ediyor. Başkan Yılmaz, Ümit Türek gibi hem tecrübeli hem de Manisa’da saygı duyulan, sevilen bir meclis başkanı ile de çalışmasının avantajı ile hizmet anlamında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası belli bir seviyeye çıkardı. Yaptığı projeler ile önemli adımlar attı. Bu noktada geçen hafta Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Başkan danışmanı Nihat Akyol ve Bölge Müdürü Funda Karaboran’ın Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyareti büyük önem arz ediyor. Öğrendiğim kadarıyla Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde sıcak bir buluşma gerçekleşmiş. Başkan Mehmet Yılmaz ev sahibi olarak misafirlerini çok iyi ağırlamış. Ve en önemlisi bu buluşma ile iki kurum ‘Artık kavga yok’ mesajını iş dünyasını çok net bir şekilde verdi. Manisa iş dünyası bu ziyaretten dolayı hem heyecanlı hem de umutlu. Olması gerekende bu.

Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren fabrikalar zaten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyesi. Yani iki kurumunda paydaşları ortak.  Bugüne kadar yapılan kavga hiç kimseye fayda sağlamadı. Kaybeden Manisa oldu. Manisa’da ki tüm paydaşların bu şekilde bir araya gelip Manisa’ya ne katarız noktasında birlikte proje üretmesi lazım. Ben hem Mehmet Yılmaz’ı hem de Sait Türek’i kutlarım. Anlaşılan artık ego savaşı değil hizmet yarışı olacak. Darısı Manisa’da ki tüm kurumların başına.