İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında belediyelerde yürütülen terör soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu geçtiğimiz günlerde İBB'de personel olarak çalışan bazı kişilerin terörle bağlantısı bulunduğunu açıklamıştı.

İMAMOĞLU'NA YANIT VERDİ

Akabinde İçişleri Bakanlığı, İBB'ye yönelik terör soruşturması başlattı.

Bakan Soylu yaptığı basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'terör' soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklamaya da yanıt verdi.

"İMAMOĞLU SAYGILARINI SUNARAK BENİ ARADI"

Bakan Soylu, "Birtakım siyasal saiklerle ve siyasal baskılarla Avrupa'dan ve Türkiye'den bize geri adım attırmaya çalışanlar elbette başarılı olamazlar. İmamoğlu, bizatihi saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda 'CHP Genel Merkezi zaten beni sevmiyor, ne olursunuz bana bu konuda yardımcı olur musun?' diye bir ricası da olmuştur. Ama 'Kanun ne gerekiyorsa onu yaparız' dedik ve yaptık. İşine geldiğinde alttan almasını bileceksin, diğer taraftan dönüp hakaret edeceksin.

"BÖYLE BİR İKİYÜZLÜLÜĞÜN SAHİBİ OLMADIK"

Bu iki yüzlülüktür. Bunu tarihin akışına bırakıyorum. Ömrümüz boyunca böyle bir ikiyüzlülüğün sahibi olmadık. Allah da muhafaza etsin böyle bir iki yüzlülükten. HDP'yi ve PKK'yı takip ettiğimiz için belediyelerde ne olduğunu biliyoruz. 'Biz bu insanları işe almadık' diyebilirler mi? İlişkiyi kiminle kurdunuz? Terör örgütü PKK, yıllardır elinde bulundurduğu belediyeler vasıtasıyla dağda etkisiz hale getirilenlerin kardeşlerini, akrabalarını ve yakınlarını belediyelerde işe alıyor. Bahsettiği Arif Yıldırım başından beri bu ekibin içindedir. Sonradan atanma söz konusu değildir. Bu da yalandır." ifadelerini kullandı.

"BU KUYRUKLU BİR YALAN"

Bakan Soylu'nun açıklamaları devam ederken Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İmamoğlu şu ifadelere yer verdi:

"Bakan Soylu “Saygılarımla” diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir yalan! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. Hodri meydan."

 

Editör: Onur Yılmaz