Türkiye Futbol Adamları Derneği Manisa Şube Başkanı ve hakem camiasının duayen ismi Necmi Temizel, TFF'nin Trabzonspor- Fenerbahçe maçında çıkan olaylardan dolayı Trabzonspor'a verdiği cezayı değerlendirdi. 4 maçlık cezayı skandal olarak nitelendiren Başkan Necmi Temizel; "Trabzon'da olan olaylar malum. Hakem arkadaşımız Volkan Bayarslan'a yapılan şiddet ortada iken TFF 4 maç gibi komik bir ceza ile olayı kapatmak istiyor. Cezalar caydırıcı olmazsa, hakem kardeşlerimizin can güvenliği tehlike altındadır" diyerek TFF'nin verdiği cezaya tepki gösterdi.
TFF'den böyle bir ceza beklemediğini söyleyerek sözlerine başlayan Türkiye Futbol Adamları Derneği Manisa Şube Başkanı ve hakem camiasının duayen ismi Necmi Temizel; " Trabzon'da daha önce Trabzonspor- Gaziantepspor maçı sonrası Manisalı hakem arkadaşımız Çağatay Şahan saatlerce mahsur kalmasına da TFF caydırıcı olmayan bir ceza vermişti. Trabzonspor- Fenerbahçe maçında Volkan Bayarslan'a yapılan şiddeti tüm Türkiye gördü. Resmen hakemlerin can sağlığını tehdit eden bu çirkin davranışına TFF 4 maç ceza vererek gülünç duruma düşmüştür. Bu cezayı doğru bulmuyorum" dedi.
"BU OLAY BAŞKA YERDE OLSA CEZA AYNI OLUR MUYDU?"
Sözlerine devam eden Başkan Necmi Temizel; "Hakem Volkan Bayarslan'a yapılan hareket Trabzon'da değil başka bir şehrimizde yaşansa TFF aynı cezayı verir miydi? Manisa'da kaleci Bülent Ataman'ın, hakem Cüneyt Çakır'a yaptığı fiili müdahale sonrası Bülent Ataman 12 maç ceza aldı. Bence bu doğru karardı. Ama Cüneyt Çakır'a o zaman yapılan saldırının kat ve kat fazlası Trabzonspor- Fenerbahçe maçında yaşandı ve TFF'den 4 maçlık bir ceza çıktı. Fazla söze de gerek yok. Benim görüşüm cezaların caydırıcı olması yönünde. Eğer hakem dövmeye 4 maç ceza verilirse bu diğer kentlerimize kötü örnek olabilir. Bu kararın Tahkim kurlunun bir daha gözden geçirmesi gerekiyor" diyerek sözlerine son verdi.
TRABZON'DA NELER YAŞANMIŞTI?
Trabzonspor - Fenerbahçe maçı, Sarı-lacivertli takım 4-0 öndeyken 89. dakikada çıkan olaylar nedeniyle hakem Bülent Yıldırım tarafından tatil edilmişti.
Fenerbahçe'nin 4-0 üstünlüğüyle devam eden karşılaşmanın 89'uncu dakikasında Trabzonsporlu taraftarlar, Onur'un koruduğu kalenin arkasındaki file ve direkleri söktü. Ardından tribünden hep birlikte 'isyan' sesleri yükselmeye başladı. Karşılaşmanın hakemi maçı durdururken, güvenlik güçleri tribünler önüne dizilerek set oluşturdu. Aynı tribünden sahaya atlayan taraftarlar, çizgi hakemi Volkan Bayarslan'a saldırdı. Güvenlik güçleri olaya müdahale ederken, hakemler ve futbolcular koşarak soyunma odasına gitti. Minik bir taraftar ise güvenlik güçlerinin korumasında sahanın içerisinden olay yerinden uzaklaştırıldı.
TFF'DEN YAPILAN AÇIKLAMA;
TRABZONSPOR A.Ş.'nin, 24.04.2016 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş. - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 4 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 750.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)
Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan DENİZ KALE ARKASI, YOL KALE ARKASI, KAPALI VE MARATON tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişleri engellenmesine,
Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin, tribünlere spor ahlakına aykırı pankart asılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)
Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin, stadyuma usulsüz seyircisiz alınmasından dolayı takdiren 100.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Karar verilmiştir.
PFDK Başkanı
Av. Hüseyin KARAAHMETOĞLU
Editör: TE Bilişim