Manisa Büyükşehir Belediyespor'un, 2011 yılında başlayan Bölgesel Amatör Lig serüveni, 2015 yılında şampiyonlukla sonuçlandı. Kulüp Başkanı Cenk Ergün'ün kupa töreninde söylediği "Bu hikâye dört yıl önce başladı" sözünün arkasında aslında tam bir hikâye yatıyor. Bu ligde toplamda 97 maça çıkan yeşil-beyazlılar, en farklı galibiyetini 27 Ocak 2013 tarihinde, 10-1 skorla Afyonkarahisar karşısında alırken, en farklı mağlubiyetini ise 6 Nisan 2014 tarihinde Kütahya deplasmanında 4-0'lık sonuçla aldı. Yeşil-beyazlılar dört yıllık hasretin ardından mutlu sona ulaşmayı başardı.

Bölgesel Amatör Lig 8. Grupta şampiyon olarak 3. Lig'e yükselen Manisa Büyükşehir Belediyespor, arkasında önemli hatıralar bıraktı. Süper Amatör Kümeyi 2011 yılında namağlup şampiyon olarak tamamlayan yeşil-beyazlılar, bu tarihte adını Bölgesel Amatör Lig'e yazdırdı. Bölgesel Amatör Lig'de ilk sezon 3. Lig hayalleri kuran Manisa Büyükşehir Belediyespor, takımın başına Serol Emlek'i getirdi. Önemli transferler yaparak, iyi bir hazırlık dönemi geçiren belediyespor, sezona da iyi bir başlangıç yaptı. Bölgesel Amatör Lig serüvenine Ayvalık ekibi Küçükköy ile deplasmanda oynadığı maçla başlayan yeşil-beyazlılar, bu maçtan 2-0 galibiyetle ayrılmayı başardı. Ancak sonraki haftalarla alınan kötü sonuçlar Emlek'i görevinden etti. Yeşil-beyazlı camia, 2011-2012 sezonunun 5. Haftasında Ödemiş deplasmanında alınan 1-0'lık mağlubiyetin ardından, Emlek ile yollarını ayırma kararı aldı.

Taşkın Büyük Umutlarla Geldi
Serol Emlek'in görevine son verilmesinin ardından, Türk futbolunun ve Manisaspor'un efsane ismi Taner Taşkın, büyük umutlarla takımın başına getirildi. O dönem Menemen Belediyespor'u çalıştıran ve elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Taşkın'ın, Manisa Belediyespor'u 3. Lig'e çıkaracağına kesin gözüyle bakıldı. Ancak Taşkın dönemi, tam bir hayal kırıklığı oldu. Manisa Belediyespor, Taşkın döneminde sezonu 36 puanla, lider Çiğli Belediyespor'un 9 puan arkasında, 5. Sırada tamamladı. Sezon bitiminde takımdan ayrılan Taner Taşkın, yeniden Menemen Belediyespor'a döndü.

Dülger'de İlaç Olmadı
Manisa Büyükşehir Belediyespor, 2012-2013 sezonuna takımın başına Sadettin Dülger'i getirerek başladı. Ödemiş'te yapılan hazırlık döneminin ardından, lige iyi bir başlangıç yapmak isteyen yeşil-beyazlılar, istediği sonuçları bir türlü alamadı. İlk dört haftada alınan bir galibiyet, üç beraberliğin ardından Dülger görevinden istifa etti.

Takım Şapçı'ya Emanet Edildi
Dülger'in görevinden ayrılmasının ardından, Manisaspor alt yapısında büyük başarılara imza atan Hakap Şapçı takımın başına getirildi. Şapçı, Manisa Belediyespor'un başında ilk maçına 4 Kasım 2012'de Sökespor deplasmanında çıkarken, bu karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Ancak sonraki haftalarda Şapçı yönetiminde üst üste alınan galibiyetler, camiayı heyecanlandırdı. Aldığı iyi sonuçlara rağmen, grupta bulunan Tire, Balçova ve Salihli maçlarından galibiyet çıkaramayan yeşil-beyazlılar, 2012-2013 sezonunu 55 puanla 3. Sırada tamamlarken, 59 puan toplayan Balçova 3. Lig'e yükseldi.

3. Lig'in Kapısından Dönüldü
Belediyespor'un Şapçı yönetiminde 3. Lig'e en çok yaklaştığı dönem 2013-2014 sezonu oldu. Bu sezonda lige fırtına gibi bir başlangıç yapan yeşil-beyazlılar, grupta bulunan zorlu takımları, birer birer geçerek 26 maç sonunda 17 galibiyet, 8 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak 59 puan topladı. Sezonu 60 puanlı Tire'nin arkasında 2. Sırada tamamlayan belediyespor, grubu aynı puanda bitirdiği Somaspor ile Turgutlu'da play-off maçı oynadı. Bu maçı son dakika golüyle 2-1 kazanan yeşil-beyazlıların önünde, 3. Lig için tek engel kalmıştı. İzmir Atatürk Stadı'nda, Aydın ekibi Çine Madran ile tarihi bir maça çıkan Belediyespor, maçın 85. Dakikasında 2-1 önde olmasına rağmen son dakikalarla yediği iki golle, 3. Lig'in kapısından döndü.

Artık Bu İş Bitti
Çine Madran maçından sonra Atatürk Stadı'nı dolduran binlerce Manisalı, "artık bu bitti" diyerek stadı terk ederken, belediyespor yönetimi de kendini sorgulamaya başladı. Ancak bu işin bitmediğini Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün gösterdi. Aynı zamanda yeğeni olan Kulüp Başkanı Cenk Ergün'e, kongrede tam destek veren Cengiz Ergün, başarının geleceğinden ve yönetime olan güveninden şüphesi olmadığını gösterdi. Cengiz Ergün'ün desteğini arkasına alan Cenk Ergün ve ekibi, bu kez işi sıkı tutarak 2014-2015 sezonunda daha sağlam adımlar atarak başladı.

75 Resmi Maçta 4 Mağlubiyet
Teknik Direktör Hakan Şapçı yönetiminde belediyespor, yakalanması zor önemli bir rekora imza attı. Tecrübeli antrenör yönetiminde 75 maça çıkan Belediyespor, bu karşılaşmalardan 50 galibiyet, 21 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrıldı. Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig'de, Kütahyaspor, Ayvalıkgücü, Sındırgı ve 3. Lig final maçında Çine Madran'a yenilmişti.

Her Alanda Önemli Başarılar
Manisa'nın Büyükşehir olmasıyla kulübünde adı değişti. Büyükşehir Belediyespor adıyla 2014-2015 sezonuna başlayan yeşil-beyazlılar, futbol takımının yanı sıra, alt yapı ile birlikte voleybol ve değişik branşlarda başarıya odaklandı. Yaz okullarında katılım rekoru kıran Büyükşehir Belediyespor, atletizm, bilardo, judo ve yüzme branşlarında önemli başarılar elde etti. Yeşil-beyazlılar başarılarla dolu geçmişin ardından, önemli bir sezonu geride bıraktı.

Ve Mutlu Son
Bu sezon 25 maçı geride bırakan yeşil-beyazlılar 19 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyetle toplamda 62 puan toplayıp sezonun bitimine bir hafta kala en yakın rakibine 6 puan fark atarak şampiyonluğunu ilan etti. Bayan Voleybol Takımı'nın da 3. Lig'de şampiyon olarak 2. Lig'e yükselmesiyle çifte zaferi kutlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, tarihi bir başarıya imza attı. Mümin Özkasap Spor Tesisleri'ni dolduran binlerce Manisalı, bu tarihi ana şahitlik etti.

Editör: TE Bilişim