Süper Amatör Küme'de mücadele eden iki dost rakip Alaşehir Belediyespor ile Kulaspor, bugün Alaşehir İlçe Staydumu'nda karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen maçta üstünlük kuran Alaşehir Belediyespor, evinde ağırladığı Kulaspor'u 3-0 mağlup etti.  Temponun bir an olsun düşmediği maçta, son dakikalara doğru yaşanan bir pozisyonun ardından Alaşehir Belediyespor'un teknik direktörü Feridun Yarkın'ın Kulaspor'lu oyuncu Süleyman Yakar'a küfür etmesiyle ortalık bir anda karıştı. Kulaspor'lu oyuncuya küfür ederek boğazını sıkan teknik patron Yarkın, maçın orta hakemi Yunus Emre Çakar tarafından kırmızı kartla oyun dışı edildi. Öte yandan bir anda karışan sahada, iki dost rakip oyuncuları arasında da gerginlik yaşandı. Maçın son dakikalarına kadar devam eden gergin anlar, maçın bitiş düdüğünün ardından da bir süre devam etti.

  Maçın ardından müsabakanın saha komiseri Mehmet Kalafatçı'ya Alaşehir Belediyespor Teknik Direktörü Feridun Yarkın'ın neden oyun dışı edildiği sorulduğunda, rakip oyuncuya küfür ederek fiziki temasta bulunduğu ve bu sebeple orta hakem tarafından kırmızı kartla oyundan atıldığı öğrenildi.

  Maçın ardından açıklama yapan Kulaspor'lu oyuncu Süleyman Yakar; " Müsabakanın başından sonuna kadar centilmen bir şekilde mücadele ettik. Bir an olsun düşmeyen tempoda, Alaşehir Belediyespor'un teknik direktörü Feridun Yarkın, sürekli bana küfür ediyordu. Bir süre tatsızlık çıkmasın diye duymazlıktan geldim. Ancak maçın sonlarına doğru hocanın daha fazla küfür ettiğini fark edip dayanamadım ve 'neden bana küfür ediyorsun hocam' diye sordum. Bunu sormamın ardından daha çok küfür ederek benim boğazımı sıktı ve ittirdi. Maç her ne kadar çekişmeli geçerse geçsin, tecrübeli bir hocaya bunu yakıştıramadım. Biz Alaşehir Belediyespor ile yıllarca mücadele ettik ve iki dost kulüp olarak böyle bir olay hiç yaşamadık. Ben bu davranışları yakıştıramadım." ifadelerini kullandı.

  Kulaspor Kulüp Başkanı Alim Ulusoy ise; " Yıllarca ezeli rakibimiz olarak mücadele ettiğimiz Alaşehir Belediyespor ile bu zamana kadar böylesine tatsız bir olay yaşamamıştık. Biz ezeli rakip olduğumuz kadar ayrıca iki dost kulübüz. Ancak bugün yaşanan bu olay, Süper Amatör Küme'ye damgasını vuran bir olay olmuştur. Alaşehir Belediyespor teknik direktörü Feridun Yarkın'ın bu davranışını kendisine hiç yakıştıramadık. Futbolun büyüklerinin, oyunculara örnek olması gerekirken, adeta oyuncuları galeyana getiren bu davranışını esefle kınıyoruz. 3-0 galipken ve maçın sonlarına yaklaşmışken, Feridun Yarkın'ın böylesine çirkin davranışı ve oyuncumuza saldırısı, amatör spora yakışan bir hareket değildir." dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim