Manisa ve Türk futbolunun efsane isimlerinden Mümin Özkasap plaketle onurlandırıldı. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Manisa FK- Hekimoğlu Trabzon maçı öncesinde efsane isme Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa FK Başkanı Mevlüt Aktan, Türk futboluna yaptığı hizmetlerden dolayı Özkasap’a plaket ile Manisa FK forması takdim etti.

Mümin Özkasap stadı içinde düzenlenen mini törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Sayın Mümin Özkasap Manisa’da yetişen çoğu sporcu kardeşimize örnek oldu. Yıllarca Manisaspor’umuza futbolcu yetiştirdi. Kendisine verdiği hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum bütün Manisalılar adına. İnsanlar öldükten sonra değil, yaşarken anılmalı ve mutlu edilmeli. O açıdan Manisa’ya, spora hizmet vermiş değerli büyüklerimizin adını vermek suretiyle hep kendilerini taçlandırmaya çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz tesisimize de Sayın Mümin Özkasap’ın adını verdik. Adı daima yaşasın inşallah.” dedi.

MÜMİN ÖZKASAP KİMDİR?

1 Mart 1944 Manisa doğumlu olan Mümin Özkasap, futbol yaşantısına Manisaspor’da başladı. Henüz 17 yaşındayken Manisaspor’dan Altınordu’ya transfer oldu. Burada başarılı performans sergileyen Özkasap, 1968 yılında Eskişehirspor’a transfer oldu. Başarılı performansını burada da sergileyen Özkasap, Eskişehir’in sembol isimlerinden oldu. Bir dönem Manisaspor’a futbolcu araştırma ve takım takibi konularında destek veren Özkasap, 1963-1973 yıllarında futbol oynadığı dönemde, Türkiye’nin en iyi 3 kalecisi arasındaydı. Gösterdiği üstün performansla Avrupa’nın da sayılı kalecileri arasında yer bulmuştu.

Editör: TE Bilişim