Grandmedical Manisaspor’un eski futbolcuları Bülent Hasgönüllü ve Turgay Gümüşdere’nin Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen ve yönetimi hakkındaki suç duyurusu, savcılık tarafından kabul edilmişti. Bilirkişi ve savcılık raporları doğrultusunda Mergen ve beraberindeki 13 yönetici hakkında ‘Görevi kötüye kullanma’, ‘Kulübü zarar uğratma’, ‘Muhasebe kayıt hilesi yapma’, ‘Devleti zarara uğratma ve ‘Manisaspor tüzüğüne aykırı hareket etme’ suçlamalarından dava açılmıştı. Merakla beklenen o davanın 7’inci duruşması, yarın Manisa 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 09.30’da görülecek.

BİLİRKİŞİ RAPORLARINDA ÖNEMLİ TESPİTLER VARDI

Ankara 25. Asliye ceza mahkemesinden gelen Emekli Sayıştay Denetçisi Dinçer Gönen, SMMM Ahmet Kocatepeli ve Denetçi-Öğretim görevlisi Murat Şengül’un hazırladığı yeni bilirkişi raporu öneki duruşmada okunmuş ve bilirkişi raporuna göre Abdullah Mergen ve yönetimin suçlu bulunduğu, muhasebe kayıtlarında usulsüzlük yaptıkları tespit edilmişti.

MUHASEBE KAYITLARINDA USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ

Öte yandan bilirkişi raporunda Bekir Yılmaz Ve Hikmet Balioğlu gibi Manisaspor'un eski futbolcularının kulübe bağışladığı paraların yevmiye defterine işlenmesi sırasında usulsüzlük yapıldığı bilirkişi raporu ile tespit edilmişti. Ayriyeten TFF'den kulübe gelen paraların bazılarının yevmiye defterine giriş yapılmadığı da bilirkişi raporunda yer almıştı.

Editör: TE Bilişim