Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, Transfer Merkezi’nde yayınlanan ve Abdullah Akgül’ün moderatörlüğünü yaptığı Kamp Günlüğü programına konuk oldu. Programda takımla ilgili sorulara yanıt veren Başkan Aktan, devre arasında 3 transfer yaptıklarını belirterek, “Şansımıza son hafta BAY olduk. Bu da hem dinlenme hem de kamp yapma fırsatı yarattı bize. Her şey istediğimiz gibi gidiyor. Serdar’ın bir rahatsızlığı oldu. O biraz canımızı sıktı. İnşallah Serdar da 4-5 hafta sonra aramızda olacak. Serdar çok değer verdiğimiz, kulübümüzle özdeşleşen bir isim. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur. Bu tip durumlara karşı önlemlerimizi alıyoruz. 3 noktaya transfer yaptık. Takımımızın yapısını çok bozmadan ikinci yarı yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“FUTBOLDA DEVAMLILIK VE İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ”

Manisa Futbol Kulübü’nde devamlılık ve istikrarın temel alındığını vurgulayan Başkan Aktan, “Geçmişten yola çıkarak bazı şeyleri ele almak lazım. Çünkü geçmiş, hafıza bizim kulüp için çok önemli. Biz Manisa Büyükşehir Belediyespor kulübüyken 3. Lig’den 2. Lig’e çıktık ve ilk senemizde yarı final oynadık. Geçen sene de maalesef finalde elendik. Tabi biz belli bir planlama dahilinde oluşturulan bir kulübüz. Hem tesis, hem altyapı hem personel hem de üst liglere çıkma adına planlamaları olan bir yapımız var. Sürekli üstüne koyarak gidiyoruz. Sadece Manisa futbolu için değil Türk futbolu için de güzel şeyler yapıyoruz. Yavaş yavaş hazmede ede bir yerlere gelmek istiyoruz. Penaltılarda kaybettiğimiz finalin ardından yeniden toparlanmamız gerekiyordu. Bazı değişiklikler yaptık ve çabuk da toparlandık. Futbolun devamlılık ve istikrar olduğunu her fırsatta dile getiriyorum. Bu kulüpte bu özellik var ve bu nedenle hep başarılı olacaktır. Bazen finalde, çeyrek finalde ya da yarı finalde kaybedersiniz, bazen de direkt üst lige çıkarsınız. Bunlar futbolda olan şeyler. Artık hak ettiğimiz şampiyonluğa bir an önce ulaşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KULÜBÜ OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ YÖNETİYORUZ”

Bir kulübün nasıl yönetilmesi gerekiyorsa o şekilde bir yönetim anlayışı benimsediklerini de ifade eden Mevlüt Aktan, “Bir kulüp nasıl yönetilmesi gerekiyorsa o doğruları yapıyoruz. Bir kulüp nasıl yönetilir? Bütçesiyle, yapısıyla, duruşuyla, kulüp karakteriyle, sözleşmelerini yerine getirmesiyle her anlamda biz olması gerekeni yapıyoruz. Maalesef Türk futbolunun geldiği noktada bizim yaptığımız anormal gözüküyor. Futbolcuların ödemelerinin gününde yapılması, oyuncuların tüm fiziki koşullarının sağlanması anormal olmaya başladı. Oysaki bizim yaptığımız normal olan. Bunun yanında dürüst bir yönetim sergiliyoruz. En önemlisi de bu işi sevdiğimiz için yapıyoruz. Hırsızlık için, rant için yapmıyoruz. Bunu da hissettiriyoruz. Bu da eninde sonunda sizi bir yerlere yükseltecektir. Biz sabır, devamlılık, istikrar ve sevgi diyoruz” dedi.

“BUGÜN BAŞARISIZ OLDUK YARIN BIRAKALIM MANTIĞIYLA OLMAZ”

Türkiye’de birçok kulübün yanlış yönetimler nedeniyle zor durumda olduğunu söyleyen Aktan, “Her sene bir veya iki kulüp çıkıyor. Bir yerlerden para buluyor. Bir şekilde bir yapı oluşuyor. O bütçeyi, parayı ya da yapmak istediğiniz şeyi iyi planlamanız lazım. Bunu planlarken de altının dolu olması lazım. Futbolda bir takım şampiyon olacak ya da şampiyon oldun üst lige çıktın altın dolu değilse tekrardan geri düşersin. Bu maddi manevi her şey olabilir. Altyapı tesisinden tutun da oyuncu havuzuna kadar her anlamda kulübün alt tarafının dolu olması gerekiyor. Bu tarz şeylerle çok karşılaşıyoruz. O nedenle birçok başkan bu işi uzun süreli götüremiyor. Bu kez istikrar olmuyor. O zaman uzun vadeli planlama nasıl yapılacak. Biz önceki sene yarı finalde kaybettik, geçen sene finalde kaybettik ama bu sene yine devam ediyoruz ve devam da edeceğiz. Bu kulübün kültüründe bu var. Bugün başarısız olduk yarın bırakalım mantığıyla olmaz” diye konuştu.

"MANİSA'YI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ"

Manisa Futbol Kulübü’nün Manisa’yı en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Başkan Aktan, “Bu kulübün birçok bileşeni var. En başta futbola ciddi yatırım yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün var. Evet biz kulübü düzgün yönetmeye çalışıyoruz, planlamalar yapıyoruz, iyi bir kadro oluşturuyoruz, profesyonel çalışanları kulüp bünyesine getiriyoruz, hem altyapıda hem de personel açısından havuzumuzu genişletmeye çalışıyoruz. Bu anlamda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün tesis anlamında çok katkısı ve hayalleri var. Çünkü biz Manisa’da nelerin yapılmaması gerektiğini biliyoruz. Çok düzgün işler yapmaya çalışıyoruz. Çok da fedakarlık yapıyoruz. Pandemiye rağmen çok mesai harcıyoruz. Tüm bunları kulübümüz ve Manisa için yapıyoruz. Manisa’nın ismini ve bayrağını çok güzel yerlerde taşıyoruz” dedi.

“MANİSA FUTBOL KULÜBÜ HER ZAMAN POZİTİF FUTBOL OYNAYACAKTIR”

Ligin ikinci yarısında ilk yarıdaki grafiğin üzerine çıkmak istediklerini kaydeden Mevlüt Aktan, “Ligin ikinci yarısına başlarken puanlar eşitmiş gibi başlayacağız. Hem oyun olarak hem de psikolojik olarak üzerine koyarak devam edeceğiz. Tabi futbolda her şey mümkün. Ancak kesinlikle ligin ilk yarısında oynadığımız oyun ve aldığımız puanların üzerine nasıl çıkarız düşüncesindeyiz. Eksiklerimiz var ama biz bu eksiklerimizi de tamamlayarak, daha çok puan toplamak daha çok gol atmak daha yukarılara çıkmak istiyoruz. Üzüldüğüm bir konu var. Keşke bu sene oynadığımız futbolu herkes izleyebilseydi. O zaman benim ne demek istediğimi daha iyi anlarlardı. Hiçbir maçımızı tesadüfen kazanmadık. Tüm maçlarda rakibimize karşı oyun üstünlüğünü elde tutarak kazandık. Baskılı oynayan, oyunu rakip sahada oynayan bir takım olduk. İlk yarıda 56 gol attık ama daha fazlasını da kaçırdık. Oyunu domine eden, oyunun pozitif yönlerini oynayan, pozitif futbolu benimseyen, 2-0, 3-0 olsa da hücumu düşünen, oyunu geliştiren, oyuncunun gelişmesini benimseyen mantalitede bir takımız. Her şeyden önce oyuncularımız oynadığı oyundan keyif alıyor. Onlar keyif aldıkça biz de keyif alıyoruz. O yüzden Manisa Futbol Kulübü her zaman pozitif futbol oynayacaktır. Rakip kim olursa olsun hiçbir zaman geri çekilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

“İLK YARIDAKİ BAŞARIMIZ TESADÜF DEĞİL”

Takımın ilk yarıdaki başarısının tesadüf olmadığını altını çizen Aktan, “Topla oynama ortalamamız yüzde 75’lerde falandır. Yüzde 80 olduğu maçlar bile vardır. Aynı bütçede olduğumuz birçok rakibimiz var. Ancak lige erken başlamamız, eski kadromuzu korumamız, iyi bir hoca, geçen senelerden aldığımız tecrübelerden dolayı bu başarı tesadüf değil. Geçen sezon da ipi göğüsleyebilirdik ama ufak hatalardan dolayı olmadı. Bu sene de birçok güçlü rakibimiz var ama geçen seneki hataları bu sene kesinlikle yapmayı düşünmüyoruz. Şuan en yakın rakibimizle 11 puan fark var. Biz bunu nasıl daha da arttırabiliriz ona bakacağız” dedi.

“TÜRK FUTBOLUNA GÜZEL ŞEYLER KAZANDIRIYORUZ”

Manisa Futbol Kulübü’nün iyi yerlere geleceğini ve Türk futboluna önemli oyuncular kazandıracağını da sözlerine ekleyen Başkan Aktan, “Bu kulüp güzel yerlere gelecek. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Bu kaç yılda olur bilemiyorum ama devamlılığı sağlayarak bu kulüp bir yerlere gelecektir. Türk futboluna da güzel mesajlar veriyoruz, Türk futboluna güzel şeyler kazandırıyoruz. Milli takımlara oyuncu veriyoruz. Daha aşağıdan çok değerli oyuncular geliyor. Altyapıda 65’e yakın Türkiye’nin her yerinden oyuncu aldık. Onların hepsini yetiştiriyoruz. Hepsini biz oynatmayacağız, bu oyuncuları Türk futboluna kazandıracağız. Bu konuda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e çok teşekkür ediyoruz. Spora inanılmaz derecede katkısı var. Bu kulüp güzel yerlere gelecektir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim