Amatör Spor kulübü Soma Zafer Spor'un alt yapısında yetişen başarılı sağ kanat oyuncusu 14 yaşındaki İdris Ersoy, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün alt yapısına transfer oldu.

Transferi Fenerbahçe Spor Kulübü de resmi sitesinde duyurdu.

Soma Zafer Spor Kulübü Başkanı ve antrenörü Hakan Arslancan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zafer Spor'un 2014 yılında meydana gelen 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden kazasının ardından sosyal fayda yaratmak için kurulduğunu belirtti.

Kulübün 5 yılda ciddi yol aldığını ifade eden Arslancan, "Çok sporcu yetiştirdik. Madencilerin ağırlıkta yaşadığı İstasyon Zafer Mahallesi'nde kurulan bir kulübüz. Artık meyveleri toplamaya başladık. Kız erkek bir çok başarılı sporcu yetiştirdik. İdris bunlardan sadece biri. Fenerbahçe çok istedi, Konya, Akhisar, Sivasspor da istedi. Ama Fenerbahçe ile anlaşma sağlandı." diye konuştu.

İdris'in çok yetenekli bir oyuncu olduğunu dile getiren Arslancan, madenci bir babanın oğlu olduğunu, bundan sonra okul hayatına İstanbul'da devam edeceğini ve çok başarılı olacağına inandığını söyledi.

Editör: TE Bilişim