Manisa Futbol Kulübü, Trendyol 1. Lig’de dün deplasmanda karşı karşıya geldiği Eyüpspor’a 2-1 mağlup oldu. Ancak maçta Manisa FK aleyhine yapılan hakem hataları maçın önüne geçti. Bunun üzerine kulüp tarafından yazılı açıklama yapılırken, açıklamada sert ifadeler yer aldı. Kulübün son dönemde kötü bir performans gösterdiğine yer verilen açıklamada “Trendyol 1. Lig'de takımımızın son dönemdeki kötü performansı futbolcularımızı, teknik heyetimizi, yönetimimizi ve Manisa FK camiasını derinden üzmektedir. Büyük umutlarla başladığımız sezonda şu ana kadar hiç de beklemediğimiz bir konumda bulunmanın camiamıza karşı mahcubiyetini yaşamaktayız. Bu gidişatı tersine çevirmek için hem teknik heyetimizin hem de futbolcularımızın yoğun çaba sarf ettiğini belirtmek isteriz.” denildi.

“Hakem hatalarının dozu her hafta daha da artmakta”

Kötü gidişat konusunda özeleştirilerin yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, hakemlerin aynı hassasiyeti gözetmediğine vurgu yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: “Biz kötü gidişatımızla ilgili özeleştirimizi yaparken hakem camiasının aynı hassasiyette olmadığı ve son haftalarda takımımız aleyhine verdikleri kararlarla alınan kötü skorlarda etkili oldukları gerçeği ile karşı karşıyayız. Önceki maçlarda rakip oyunculara çıkmayan kırmızı kartları, verilmeyen penaltılarımızı unutmamışken hakem hatalarının dozu her hafta daha da artmakta canımız da daha çok yanmaktadır.”

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki son rakibi belli oldu Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki son rakibi belli oldu

“Bandırmaspor maçında da yaşandı”

Son iki haftadaki mağlubiyette bariz hakem hatalarının etkili olduğuna değinilen açıklamanın devamında “Bandırmaspor maçında rakip kalecinin karşılaşma 1-0 devam ederken futbolcumuz Ayberk Karapo'ya kendi ceza sahası içinde attığı yumruk yayıncı kuruluş tarafından net bir şekilde ekranlara getirilmiş maçın hakeminin bariz penaltıyı es geçtiği yetmiyormuş gibi VAR hakemleri de 'Üç Maymun'u oynamışlardır” ifadeleri yer aldı.

“Alacağımız puan gasp edilmiştir”

Açıklamanın son bölümünde Eyüpspor mücadelesindeki hatalara da yer verilirken, şu ifadelere yer verildi: “Dün deplasmanda oynadığımız Eyüpspor maçında yaşanan hakem rezillikleri de karşılaşmayı izleyen taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin tepkisini çekmiştir. Oyuncumuz Marvin Gakpa'ya verilen kırmızı kartta kademede bulunan iki oyuncumuz görmezden gelinmiş, son dakikada attığımız 'tertemiz' gol ise iptal edilmiş ve ‘var’ bu pozisyonlarda da devreye girmemiştir. Kötü gidişata son vermek için maçın son düdüğüne kadar mücadele eden futbolcularımızın emeklerine yazık edilmiş ve alacağımız puan gasp edilmiştir. Son olarak kimseden bir 'ayrıcalık' beklemediğimizi sadece 'adalet' istediğimizi belirtmek isteriz. Bariz ve sonuca etki edecek hakem hatalarının devam etmesi durumunda sesimizi daha gür çıkaracağımızı ve hakkımızı sonuna kadar arayacağımızı camiamızın bilgisine sunarız.”

Kaynak: Mahmut ASLAN