Manisa Futbol Kulübü’nün Akademisi Türk futboluna oyuncu kazandırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak gittiği Somaspor’da sergilediği performansla dikkat çeken genç santrafor Mehmet Uysal, bu sezon Manisa FK’ya dönerek takımının en önemli isimleri arasındaki yerini aldı. U16 Milli Takımımızda da görev yapan Yiğit Kerem de Manisa FK akademisinin son yıllarda yetiştirdiği en önemli oyuncular arasında.

Manisa FK Akademisi’nin bu sezonki meyveleri ise Mert Korkmaz, Ahmet Hakan Boldan ve Mehmet Berke Yanmaz oldu. Genç stoper Mert Korkmaz, Misli.com 3. Lig 4. Grup ekibi Alanya Kestelspor’un formasını kiralık olarak terletecek. Solbek oyuncusu Ahmet Hakan Boldan ve santrafor Mehmet Berke Yanmaz da kiralık olarak Misli.com 3. Lig 4. Grup ekibi Kırıkkale Büyük Anadoluspor takımında mücadele edecek.

“HEDEF ÜRETEN BİR ÖZKAYNAK DÜZENİ KURMAK”

Manisa FK Akademi Direktörü Levent Bayraktar bu sezon da A takıma ve Türk futboluna önemli oyuncular kazandırdıklarını belirterek, “Özkaynak düzeninden genç oyuncunun A takıma geçiş sürecini doğru planlamak çok önemlidir. Bu anlamda genç oyuncuların bir alt liglerde tempolu, seyircili baskı altında, mücadele gücü yüksek müsabakalar oynaması gelişimlerine büyük katkı sağlar. Tecrübe kazanarak, fiziksel ve mental olarak daha güçlü ve donanımlı bir şekilde kulübe geri dönerler. Geçen sezon Somaspor’da oynayan Mehmet Uysal buna doğru bir örnektir. Mert Denizli ve Oğuz Cengiz de A takımla çalışmalara katılıyor. O isimler de önü açık isimler.

Hedefimiz planlı ve doğru organizasyonla tüketen değil, A takıma oyuncu geçişlerini sistematik hale getirip, üreten bir özkaynak düzeni kurmak” dedi.

Editör: TE Bilişim