Misli.com 2. Lig Beyaz Grup’ta ilk yarıyı lider tamamlayan ve ikinci yarı hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Manisa Futbol Kulübü’nde Başkan Mevlüt Aktan www.manisakulishaber.com canlı yayınımıza konuk oldu. Berfin Adıcan ve Gökhan Aytaç’ın sorularını yanıtlayan Başkan Mevlüt Aktan kamp sürecinden transfer çalışmalarına, kulübüün önündeki süreçteki planlarından altyapı çalışmalarına kadar birçok konuda merak edilen soruları yanıtladı.

Sözlerine hafta başında kaybedilen U-16 Takımının Antrenörü Yenal Dinçakman’a rahmet dileyerek başlayan Aktan, “Allah rahmet eylesin, çok üzüldük. Kalp krizi sonucu kaybettik. Moralimiz bozuldu ama takdiri ilahi. Sözün bittiği yerdeyiz. Eşine, ailesine camiamıza başsağlığı diliyoruz” dedi. Siyah beyazlıların Antalya’da çok verimli bir kamp döneminden geçtiğini belirten Başkan Aktan, “Kampımız gerçekten iyi gidiyor. İyi çalışıyoruz. Havalar da güzel. Mevcut durumumuzun üstüne nasıl bir şeyler koyarız diye çalışıyoruz. Takımımızın dinlenme fırsatı oldu. Bir hafta erken bitirmiştik ilk yarıyı. Şimdi toparlanma, güçlenme ve teknik-taktik anlamda çalışmalar sürüyor. Manisa FK mevcut durumunun üstüne koyarak gitmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

“SON DÜDÜĞE KADAR GEVŞEMEK YOK”

Manisa FK’nın ilk yarıda iyi bir grafik sergilediğini kaydeden Aktan, “Manisa FK Türkiye’de bütün liglerde önemli bir puana sahip. Türkiye’de en fazla gol atan ve puan toplayan takımız. Bunun ikinci yarıda mevcutta aldığımız puanların üstüne nasıl koyarız onun düşüncesindeyiz. 18’de 18 istiyoruz. Düşüncemiz bu. Hatalarımızı eksikliklerimizi görüyoruz. 18 maç 15 galibiyet ve mağlubiyet yok. Ama lig bitmiş değil. Daha yeni başlıyor. Puanlar eşitmiş gibi başlayacağız. Bu sene bu konuda kararlıyız. Kesinlikle bırakmayacağız. Şampiyonluk kupasını alacağımız son düdüğe kadar gevşemek yok. Bunun bilincindeyiz. Hocalarımız ve futbolcularımız da bu bilinçte. Çok istiyoruz ve hak ettiğimizi düşünüyoruz. Çok istediğimiz TFF 1. Lig’e en kısa sürede ulaşmak istiyoruz” dedi.

“ENTERESAN DEĞİŞİKLİKLER OLMAZSA BAŞKA TRANSFER YAPMAYACAĞIZ”

Son günlerde medyada yer alan transfer dedikodularına da değinen Başkan Aktan, “Portreye iyi bakmak lazım. Bu oyuncular namağlup gidiyor. Kulübü en iyi şekilde temsil etmişler. Bunun üstüne fazla transfer yapmak doğru değil. Düzeni bozmamak, haksızlık yapmamak lazım. Pandemi var, muhtemel sakatlıklar var. Biz bunları göz önünde bulunduruyoruz. Eksik olduğumuz 3 yere takviye yaptık. Serdar’ın sakatlığı oldu, sağ bekimiz yoktu. Takviye yaptık. Emir’in olduğu yerde alternatifimiz yoktu. Onun alternatifini aldık. Pandemiden dolayı artık sahaya çıkmak zorundayız. Çıkmazsanız hükmen yeniksiniz. Görünen itibariyle, enteresan değişiklikler olmazsa başka transfer yapmayacağız. Aldığımız oyuncular da kulübün mevcut dengesini bozmayacak, karakterli isimler. Herhangi bir dedikoduya gerek yok. Birinci ağızdan bunları söylemiş olayım” şeklinde konuştu.

“ÖZGÜVENİMİZ DAHA YÜKSEK”

Bu sezon daha istikrarlı bir şekilde yollarına devam edeceklerini vurgulayan Aktan, “Geçen yıl finalde dramatik bir şekilde kaybettik. Çok büyük travması oldu. Oyuncular da dahil olmak üzere. Kulübün devamlılığı ve istikrarı konusunda kararlıyız. Bunun önemli olduğunu biliyoruz. En kısa sürede kendimizi toparladık. Anlayışı ve felsefeyi bilen bir ekiple anlaştık. Serkan hocamız ve ekibi bu doğrultuda kulübe katıldı. Oyuncu ve yönetim bazında kendi hatalarımıza da baktık. Eksikliklerimizi tamamladık. Geçen yıl da puan anlamında iyi işler yapmıştık ama şimdi oyunu daha domino eden, ayağını yere sağlam basan, ne oynadığını bilen bir ekibimiz var. Özgüvenimiz daha yüksek. Bunun sonucunu da alıyoruz şuanda. İkinci yarıda da bunu bırakmayacağız. Geçen yılki hataları tekrarlamayacağız. Sahaya da bu yansıyor” dedi.

“UNUTAMADIĞIM MAÇ GÜMÜŞHANE MAÇI”

Bu sezon deplasmanda oynadığımız ve son dakika golüyle kazandığımız Gümüşhanespor maçının önemli olduğunu ifade eden Aktan, “Unutamadığım maç Gümüşhane maçı. Son dakikalarda maçı kazandık. İçeride Uşak’a puan verdikten sonra telafisini yaptık. Bu sevinç ve beraberlik bizi şampiyon yapacak. Bu kulüpte bu inanç ve sevgi var. Daha kenetlenmiş durumdayız. Gümüşhane maçında bu doruğa çıktı” diye konuştu.

“BU TAKIM MANİSA’NIN TAKIMI”

Manisa’ya değerli bir takım kazandırdıklarını belirten Başkan Aktan, “İki yıl önce 2. Lige çıktığımızda, ilk yıl yarı finalde, geçen yıl da finalde elendik. Her şeyde bir hayır vardır. Her yıl bir kademe atlayamadık ama çok şey öğrenerek geliyoruz. Teker teker çıkıyoruz merdivenleri. Bu kulübün bir hedefi var, bu hedef Süper Lig. Ama bir an önce yapacağız diye yolda parçalanmak istemiyoruz. Devamlılık ve istikrar burada öne çıkıyor. Buna altyapıyı, tesisleri, maddiyatı koyabilirsiniz ki bu konuştuklarınızın bir anlamı olsun. Herkesin bir hedefi var mutlaka ama hedeflerin altı dolu olmalı. Bu ekip işi, tek başımıza yapma imkanımız yok. Bizim anlayışımızı daha iyi anlata anlata ilerlemek istiyoruz. Sonucu 1-2 yıl olabilir ancak parçalanmamak lazım. Bazen doğru şeyler sizi sonuca ulaştırmıyor, hatalar oluyor ama futbolun zevkli tarafı bu. Geldiğimiz yer belli, gideceğimiz yer belli, bunu hissettiriyoruz. Gerçekten Manisa’ya güzel bir takım kazandırıyoruz. Futbolda tükenmişliğin olduğu noktada güzel bir ivme yakaladık. Konuşuluyoruz bugün, güzel şeylerle anılıyoruz. Sadece skor olarak değil. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün yaptığı tesisler, yapacağımız yatırımlar Manisa’ya değerli bir takım kazandırıyoruz. Bu takım Manisa’nın takımı. Gurur duyacakları sempati uyandıran bir takım oluşturduk. Eksikliklerimiz mutlaka var ama tamamlanacak” dedi.

“ALTYAPIDA GÜZEL PROJELERİMİZ VAR”

Altyapıdan yetişen oyuncuların Türk futboluna kazandırılması için projeler geliştirdiklerini kaydeden Aktan, “Pandemi her şeyi etkiledi. Çok kopuk kopuk çalışmak durumunda kaldık altyapıda. Oluşturduğumuz bazı şeyler var. Yasaların elverdiği müddetçe bırakmadan yola devam edeceğiz. Orası bizim geleceğimiz ve sabırlı olmamız lazım. 60’ın üzerinde çocuğumuzu tesislerimizde barındırıyoruz. A takıma aldığımız oyuncular var. İkinci yarıda forma giymelerini de bekliyoruz. Ama sabırlı olacağız. Yetiştirerek Manisa ve Türk futboluna değerli oyuncular kazandırmak istiyoruz. Bu bugün ya da yarın olacak bir şey değil. 3-4 yıllık bir süreç. Tesis noktasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün de bununla ilgili projeleri var. İstikrarımızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

“GENÇ FUTBOLCU OYNAYARAK GELİŞİYOR”

Altyapıdaki oyuncuların daha fazla maç oynaması gerektiğini de hatırlatan Başkan Aktan, “Yiğit Kerem Milli Takıma gittiği için daha önde ve gözde oyuncumuz. Başka kaliteli oyuncularımız da var. Yavaş yavaş ve üstüne koya koya gitmelerinde fayda var. Bizim bir handikabımız var. Hedefe giden bir takımız. Bu nedenle gençlere yeterince fırsat veremiyoruz. Bu durum bizim de canımızı sıkıyor ancak Türkiye gerçeği bu. Pilot takım ya da oynayabilecekleri kulüplere kiralamak istiyoruz. Geçen sezon Mehmet Uysal da bunu yaptık. Sene başında bazı oyuncularımızı da verdik. Birebir takip ediyoruz. Çünkü genç futbolcu oynayarak gelişiyor. Yiğit’in fiziksel anlamda gelişmesi gerekiyor. Bu nedenle birkaç yıl daha aramızda olmasında fayda var. Ağabeyleriyle antrenmanlara çıkıyor ve güçleniyor. Çok da iyi gidiyor. Bunları gördükçe seviniyoruz. Onların yaptığı her olumlu hareket bizleri sevindiriyor. Bu değerlere daha çok şans vermemiz lazım. Önümüzdeki dönemde de bu çocuklarımız ya burada, ya da kiralık olarak gelişimlerini sürdürecekler” dedi.

“İSTEYENLERLE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

Sözleşmesi sona eren oyuncularla ilgili de konuşan Aktan, “Bütün oyuncularımızla sözleşmelerimizi uzattık. Sözleşmeleri biten bütün oyuncularımızla Erhan da dahil olmak üzere uzattık. Belli bir sistemi oynuyoruz. Belli bir kaliteye sahibiz. Çok fazla kadro değişikliği doğru değil. Oyuncularımızın her şeyini biliyoruz. Bizde hiçbir şey zorla olmaz. Kalmak istemeyen hiçbir oyuncuyu tutmayız. Kimse kulüpten üstün değil. Buradaki oyuncularımız da buranın değerini biliyorlar. Devam etmek isteyenlerle yolumuza devam ediyoruz. Devam etmek istemeyen şimdilik olmadı. Ancak üst lige, Süper Lig’e giderlerse gurur duyarız. Gitmek isterlerse de önlerini kapatmayız. Her oyuncumuzun yerini doldurabilecek iradeye sahibiz. Her oyuncu buraya gelmek istiyor, biz seçici davranıyoruz. Olay sadece futbol değil, karakter de önemli. Biz buna da bakıyoruz” diye konuştu.

“İKİNCİ YARIYA PUANLAR EŞİTMİŞ GİBİ BAŞLAYACAĞIZ”

Ligin ikinci yarısında zor karşılaşmalar oynanacağını da belirten Aktan, “Futbolda çok hesap yapamazsınız. Maç maç bakmak lazım. Zor maç kolay, kolay maç zor olabiliyor. Rakibin o günkü durumu, hava şartları, kendi performansımız önemli. Kesinlikle maç maç gitmemiz lazım. İkinci yarıya puanlar eşitmiş gibi başlayacağız. İlk onayacağımız Çorum maçında odaklanacağız. En son maçımızda bile, her şey belli olsa bile galibiyet için çıkacağız. Kolay maç yok. Play-off var, şampiyonluk var, düşecekler var. Herkes daha fazla asılacak. Biz de asılacağız. 18’de 18 niye olmasın ama beraberlik ve mağlubiyet de futbolun doğasında var. Bizim için önemli olan hedefe ulaşmak. Futbolda matematik çok farklı. Ciddi olmazsanız sonucuna katlanırsınız. Rakiplere saygı duyuyoruz. Kaliteli bir grup. Biz hedef takım olduğumuz için farklı bir motivasyonla çıkıyor rakiplerimiz. Sabırlı, sinirlerimize hakim bir şekilde sahaya çıkmamız lazım. Biz kendimizi biliyoruz. Daha önce yaptığımız doğruların sütüne koyup, yanlışlarımızı azaltıp devam edeceğiz. Hocalarımız bu şekilde çalışıyor, biz gerekli konuşmaları yapıyoruz. Kağıt üstünde baktığımızda Hekimoğlu, Sarıyer, Uşak, Afyon gibi takımlar önemli rakipler. Seri yakalayabilirler mi bilmiyorum ama biz kendimize bakacağız. Bütün rakiplerimizi ciddiye alıyoruz. Ciddi puan farkıyla çıkıyoruz, bunun avantajını kullanacağız. Bunu yapabilecek kadromuz ve kalitemiz var. Oyun anlamında da bu kalitemiz var” dedi.

“MANİSALILARLA BİRLİKTE KUPAYI KALDIRMAK İSTİYORUZ”

Son olarak taraftarlara ve Manisa halkına seslenen Başkan Aktan, “Pandemi nedeniyle seyircilerin eksikliğini hissediyoruz. Sezon sonunda Manisalılarla birlikte kupayı kaldırmak istiyoruz. Güzel oyunumuzu Manisalılara izlettirmek istiyoruz. Pandemi bittikten sonra umarım o kupayı taraftarımızla birlikte kaldırırız. Bir an önce pandeminin sonra ermesini diliyorum. Manisa için çok değerli bir kulüp oluşturduk. Bundan emin olabilirler. Spor kamuoyu bunu biliyor. Bu duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Futbolun güzelliklerini Manisa’da tekrar şahlandırmış bulunuyoruz ve bunu istikrarlı bir şekilde devam ettireceğiz. Tekrar Süper Lig kulüplerini Manisa’da izlettireceğiz. Buna inansınlar. Güzel hedeflerimiz var. Sabırla bizi desteklesinler. Biz de gereken karşılığı vereceğiz. Bu kulüp bunu fazlasıyla hak ediyor. Manisalılar fazlasıyla hak ediyor. Çok emek sarf ediyoruz. Çok düzgün işler yapıyoruz ve meyvesini almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim