Bölgesel Gelişim Ligleri’nde 22. Hafta maçları tamamlandı ve 3 devreli lig usulü oynanan müsabakalara bir haftalık ara verildi. Ligin ikinci devresi sonucunda Manisa Futbol Kulübü’nün U15, U16 ve U17 takımları, gruplarında liderlik koltuğunda yer alıyorlar. U19 takımı da grubunun ikinci sırasında bulunuyor.

İSTATİSTİKLERİ GÖZ DOLDURUYOR

Manisa FK U15 takımı, 51 puanla grupta en yakın rakibinin 3 puan önünde lider. 62 gol atıp kalesinde 18 gol gören U15 takımı, grubun en iyi averajını elinde bulunduruyor. U16 takımı, grubunda topladığı 52 puanla en yakın rakibinin 2 puan önünde liderliğini sürdürüyor. 68 gol atıp kalesinde yalnızca 17 gol gören U16 takımın, en yakın rakibi ile arasında 16 gollük averaj farkı bulunuyor.

Manisa FK U17 takımı, 50 puanla en yakın rakibinin 6 puan önünde zirvede bulunuyor. Rakip filelere 54 gol atan ve kalesinde sadece 13 gol gören U17 takımı, grubun en az gol yiyen takımı oldu. U19 takımı da grubunda topladığı 36 puanla ligin ikinci basamağında yer aldı. Bu süreçte U19 takımı 57 gol atıp kalesinde 28 gol görerek, 29 averajla ligin en iyi ikinci averajına sahip takım oldu. U14 takımı da Manisa grubunu namağlup lider olarak tamamlayıp, Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçlarına katılma hakkı kazandı.

BAYRAKTAR, “SİSTEMLİ VE PLANLI ÇALIŞIYORUZ”

Altyapı Teknik Sorumlusu Levent Bayraktar, “Kazandığımız başarılar tüm teknik ekibimizin, antrenör arkadaşlarımızla beraber sistemli ve planlı çalışmalarımızın ürünü. En temel hedefimiz; kulüp kültürü kazanmış, ahlaklı, aidiyet duygusu yüksek, elit oyuncuları profesyonel A takımımıza kazandırmak. Günü kurtarmak için değil geleceğe yatırım yapıyoruz. Tüketen değil, üreten bir altyapı olmak felsefemizle, kulübümüzün geleceğini sağlam temeller üzerine atıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim