Haber: Ahmet ÜNSAL

İtalya'nın başkenti Roma'daki Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 60 kilo finalinde Gevorg Gharibyan'a yüksek puan avantajıyla kaybederek, Avrupa ikinciliğini elde ederek ülkemize Gümüş madalya kazandıran Milli Güreşçi Kerem Kamal, İzmir Adnan Menderes Havalimanında hocası ve arkadaşları tarafından karşılandı.

Bugüne kadar katıldığı Dünya ve benzeri Uluslararası grekoromen stilde ülkemize bir çok şampiyonluklar kazandırmış olan Manisalı Milli güreşçinin İtalya’daki başarısı kendisine uzun yıllar emek veren antrenörü Süleyman Güngör’ü oldukça duygulandırdı.

Ülkemize grekoromen stil 60 kilo final maçında rakibine puan farkıyla yenilerek Avrupa Şampiyonluğunu elinden kaçıran ve gümüş madalya ile Türkiye’ye dönen Avrupa ikincisi Kerem Kamal’ı karşılamak için Manisa’dan onu yetiştiren Milli Takım antrenörü Süleyman Güngör, Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ufuk Özlem, Manisa Güreş Takımı Antrenörü Özcan Özen, Milli Sporcunun birlikte güreş yaptığı arkadaşları hazır bulundu.

Milli sporcu Kerem Kamal’ın boynundaki gümüş madalyası ile görünmesi ile birlikte Manisa’dan havalimanı dolduran arkadaşları tarafından “Büyükler grekoromen Avrupa 2.’si Manisa’mızın Öz Evladı Kerem Kamal Hoş geldin” pankartı ve alkışlarla karşıladılar.

Avrupa şampiyonu hocası ve arkadaşlarının bu anlamlı karşılaması karşısında oldukça duygulandı. Kerem Kamal hocası Süleyman Güngör’e sarılarak “Hocam biraz eksik oldu gönlüm altın madalyayı almaktan yana idi.Ne olursun beni bağışla bir dahaki sefere affetmeyeceğim sana şimdiden söz veriyorum” dedi.

Şampiyon Kerem Kamal, alkışlarla havalimanından konvoy halinde Manisa’ya gelerek burada geleceğin güreşçilerin yetiştirildiği Atatürk Spor Kompleksi bünyesindeki eğitim merkezinde bulunan güreşçi kardeşlerini ziyaret etti. Kerem Kamal burada güreşçiler tarafından “Şampiyon Kerem abi’ sloganları ile karşılandı.

Grekoromen de Avrupa ikincisi olan Kerem Kamal’ın önümüzdeki günlerde de Manisa Valisi Ahmet Deniz tarafından makamına davet edilerek tebrik edileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim