Seçmelere katılan aileler ve çocuklar, Manisa’nın Süper Lig’e yükselmesinin tercihlerinde etkili olduğunu belirtti. Basketbol Şube Sorumlusu Bora Çaylan da seçmeleri takip ederek, “Hedefimiz A Takım bazında Süper Lig’e çıkmaktı. Bu hedefimize ulaştık. Ama nihai hedefimiz Manisalı gençlerin basketbola ilgisini çekmek. Bu bizim takımın en önemli misyonlarından birisi. Süper Lig’e yükselmemizle birlikte şehir de oluşan olumlu hava her sezon yaptığımız altyapı seçmelerine de yansıdı. Gerek ailelerin katılımı, gerekse çocukların ilgisi bizi mutlu etti” dedi.

Manisa’da basketbolun sevilmesi ve tanınırlığının artırılmasında Manisa BBSK’nın büyük rolü bulunuyor. 5 yıldır büyük emekler verilen oluşum ile ING Basketbol Süper Ligi’ne doğrudan yükselme başarısı gösterildi. Sezon içinde çığ gibi büyüyen taraftar kitlesi yapılan altyapı seçmelerine de yansıdı. 150 sporcu adayı Manisa BBSK çatısı altında ter dökmek için birbirleriyle tatlı bir rekabet içine girdi. 2006 ile 2012 doğumlu çocuklar arasında yapılan seçmelere aileler de büyük ilgi gösterdi. Basketbol Şube Sorumlusu Bora Çaylan’ın da takip ettiği seçmelerde görülen olumlu hava, A Takımın Süper Lig’e yükselme başarısının tüm şehre farklı bir hava kattığını da ortaya koydu. Seçmelere katılan çocuklar da basketbolu çok sevdiklerini ve Manisa BBSK’nın Süper Lig’e yükselmesinin kendilerini daha da motive ettiğini belirtti.

“GEREK AİLELERİN KATILIMI, GEREKSE ÇOCUKLARIN İLGİSİ BİZİ MUTLU ETTİ”

Basketbol Şube Sorumlusu Bora Çaylan seçmeler esnasında yaptığı açıklamalarda, “Hedefimiz A Takım bazında Süper Lig’e çıkmaktı. Bu hedefimize ulaştık. Ama nihai hedefimiz Manisalı gençlerin basketbola ilgisini çekmek. Bu bizim takımın en önemli misyonlarından birisi. Şimdi Süper Lig’e yükselmemizle birlikte şehir de oluşan olumlu hava her sezon yaptığımız altyapı seçmelerine de yansıdı. Gerek ailelerin katılımı, gerekse çocukların ilgisi bizi mutlu etti. 6 yaş grubu arasında hocalarımız tarafından bir değerlendirme yapılacak. Başarılı gördüğümüz çocuklarımızı, yaş grubuna göre yarışmacı takımlarımızın arasına alacağız. Bu takıma seçilememek dünyanın sonu değil. Spor okullarımız ile birlikte diğer çocuklarımızı da bu parkeye çıkaracağız. Manisalı ailelerin basketbola pozitif bir bakış açısı var. Çocuklarının da bu sporla iç içe olmasını istiyorlar. 5 yıldır bu takım var ama Süper Lig farklı bir boyut kazandırdı. Seneye Anadolu Efes’in Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın Manisa’yla mücadele edeceği öğrenilince ilgide bir sıçrama oldu. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor. İnşallah artarak devam edecek” dedi.

İşte çifte kupalı şampiyonun altyapı seçmelerinin yansımaları:

Sporcu velilerinden Belkıs Kanşıray, “Çocuklar için güzel bir aktivite oldu. Hem sosyal hem de fiziksel anlamda çocuklar için iyi olacak. Çocuğum kendini sporla tamamlamaya çalışıyor, bu da benim hoşuma gidiyor. Kendine olan güveni yerine geliyor” dedi. 

Necmettin Gül isimli sporcu velisi de, organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz hocalarımızdan memnunuz, çocuklar da memnun. Yükselmeden önce de biz sürekli takip ediyorduk. Maçlara her hafta geliyorduk, çocukları getiriyorduk. Ama tabi yükselmesi daha da iyi oldu bizim için, şehrimiz için. Sağ olsun Cengiz Başkanımızın desteğiyle daha da iyi oldu. İnşallah bundan sonra daha da iyi olacak” dedi. 

Bir diğer sporcu velisi İsmail Mike de, “Manisa Büyükşehir Belediyesinin Süper lige çıkması bizim için çok önemli. Takım olarak ve taraftar olarak her zaman arkalarında olacağız. Zaten tüm maçlarına gidiyoruz” dedi.

Mustafa Gökay isimli öğrenci velisi, “Büyükşehir takımımızın Süper Lige yükselmesi, son 2-3 senedir aldığı başarılar bizi çok memnun etti. Çocuklarımızın da basketbola yönlendirilmesi konusunda özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı bu çalışmalar sayesinde altyapı çalışmalarına da önem verilmesi biz velileri de çok memnun ediyor. Bir basketbol sever olarak çok mutluyuz. Çocuklarımızı basketbola yönlendirmek için burası büyük bir fırsat oldu. Başkanımıza ve antrenörlerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah uzun süre Süper Lig’de kalır, altyapıdan da çocuklarımız yetişir. Böylelikle Manisa’mızın takımı da uzun yıllar Süper Lig’de oynar diye temenni ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim