Kafile Başkanı: Mustafa İpek Antrenörler Mehmet Ali Albas, Mehmet Bayrak, Ali Uzun, Esin Dalçınar, Eyüp Yaman, Teknik ekip Zeynep Ceren İlhanoğulları nezaretinde Belarus’a giden Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takım sporcuları Sevilay Öztürk, Nil Şahin, Özge Üstün, Emine Avcu, Özlem Kaya, Melda Kolayca, Beytullah Eroğlu, Hamit Demir, Bülent Oturakçı, Koral Berkin Kutlu, Uğur Şenel, Uğurcan Özer, Mustafa Şar, Hasan Dalkılınç, Yusuf Oğur, Beytullah Akyıldız, Caner Aşkın, Murat Köle, Rahmi Ersoy, Muhammet Keskin, Ramazan Güven, Ömer Faruk Ulu, Mehmet Bakır Eğilmez, Ömer Onur İnci ve Serhat Polat iki gün boyunca katıldıkları Uluslararası Paralimpik Yüzme şampiyonada ortaya koydukları performansları ile takım olarak tüm dikkatleri üzerlerinde toplamayı başardı. Sümeyye Boyacı’nın katılamadığı Belarus’taki Uluslararası Paralimpik Yüzme şampiyonasına Ukrayna, Kazakistan ve Türkiye’den gelen 200’e yakın sporcu katıldı.  25 Kişilik Milli Takım ekibi Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ortaya koydukları başarıları Belarus’ta da gösterdi.

KESKİN İLK YURT DIŞI ŞAMPİYONASINA ADINI YAZDIRDI

5 Yıldır yüzme sporu ile ilgilenen ve bugüne kadar katıldığı Türkiye’deki bir çok şampiyonada çeşitli kategorilerde 30 Türkiye Şampiyonluğu bulunan Lise öğrencisi Muhammet Keskin ilk kez çıktığı Uluslararası şampiyonada elde etti başarılarla adından söz ettirmeyi başardı. Manisa Su Sporları Kulübünün profesyonel sporcusu olan Muhammet Keskin, Belarus Minsk'teki şampiyonada S7 grubundan 100 metre serbestte 1.23.66, 100 metre Sırt 1.35.03 ve 50 metre Serbest  39.32 derecesi ile rakiplerini geride bırakarak altın madalya kazandı. 50 metre Kelebek 52.76 derecesi ile ede gümüş madalya elde etti. Katıldığı diğer üç yarışta da bronz madalyayı son anda kaçırdı. Keskin, ilk kez katıldığı şampiyonada derecelerini aşağıya çekmeyi de başardı.

İLK TEBRİK ÖZTÜRK’TEN  

Keskin’in elde ettiği başarısından dolayı ilk arayan isim ise Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk oldu. Öztürk, Milli sporcuyu gösterdiği başarısından dolayı tebrik ettiği iletti.

ÜSTÜNEL “SPORCUMUZLA NE KADAR GURURLANSAK AZDIR”

Türkiye’de özel sektör olarak Engelli sporculara destek veren kurum olarak ilk sıralarda bulunan Manisa’da yüzme sporuna kendilerine adayan Telateks Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Üstünel ise engelli yüzücüleri Manisa Su Sporları Kulübü bünyesinde toplayarak büyük bir toplumsal süreci başlattı. Üstünel, Engelli sporcularla yakından ilgilenmeleri için Haldun Dalyan’ı görevlendirdiğini belirterek; “Sporcularımız bugüne kadar Türkiye genelinde katıldıkları şampiyonalarda büyük başarılar elde ettiler. Muhammet Keskin isimli sporcumuz bu başarısını ilk kez katıldığı Belarus’taki şampiyona da elle ettiği madalyalarla perçinledi. Sporcumuzla ne kadar gururlansak azdır. Başta ona emek veren antrenörlerini, ailesini tebrik ediyorum. Onların başarısı ve mutluluğu bizleri daha şevklendiriyor” şeklinde ifade etti.

BABA KESKİN, “O BAŞARDI VE BU YOLDA İLERLEMEYE DEVAM EDECEK”

Üç çocuk sahibi olan Behice-Ekrem Keskin çiftinin Yunusemre İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesindeki lisede eğitim gören çocukları Muhammet Keskin’i elde ettiği Uluslararası başarıdan dolayı çok mutlu oldukları ifade ettiler. Oğlunu İzmir Hava alanında karşılayarak onun mutluluğuna ortak olan Baba Ekrem Keskin, onu öperek tebrik etti. Baba Keskin; “O başardı ve bu yolda ilerlemeye devam edecek. Bizde arkasındayız”

“HENÜZ İŞİN BAŞINDAYIM BUNUN DÜNYA -AVRUPA VE OLİMPİYATLARI VAR”

Türkiye’den sonra şimdi de Belarus’taki şampiyonadan üç Altın bir Gümüş madalya ile ülkeye dönen Manisalı engelli milli yüzücü Muhammet Keskin’de elde ettiği başarıyla ilgili olarak “Gerek Şule Şenyoğurtuçu, Barkın Yelkenci, Erman Tosun ve Nurettin Karanarlık antrenörlerimin benim üzerimde hakları fazlasıyla var. Onların antrenmanlarda bana verdiği koordinatlarla yıllarca çalıştım. Katıldığım Türkiye’deki şampiyonalarda bir çok birincilik elde ettim. Derecelerimi günden güne düşürerek Milli Takım kapısını araladım. Gittiğim ilk Uluslararası şampiyonada da derecelerimi düşürerek başarı elde ettim. Ülkem adına çok mutluyum. Henüz işin başındayım bunun Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonaları var. Daha çok çalışacağım” dedi.

Editör: TE Bilişim