Takım Kaptanı Recep Doğrusöz, yeni sezonda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurgulayarak, “Şampiyonluk Kupasını Manisa’ya Getireceğiz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı Türkiye Basketbol Liginde 2021-2022 sezonuna şampiyonluk hedefi ile yola çıktı. Tevfik Lav Spor Tesislerinde takımın tecrübeli kaptanı Recep Doğrusöz ve yeni transferlerden Fatin Cantitiz Federasyon Kupasına az bir süre kala önemli açıklamalarda bulundu. Manisa’nın yeşil-beyazlı ekibinde Kaptan Recep Doğrusöz bu sezon tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunun altını çizerek, Manisalı basketbol severlere agresif ve mücadeleci bir takım izleteceklerini ifade etti. Yeni transferlerden tecrübeli forvet Fatih Cantitiz de, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyerek, Manisalıların son topa kadar mücadele edecek bir takım izleyeceklerini belirtti.

“ÇALIŞMALARIMIZIN MEYVELERİNİ TOPLAMAK İÇİN LİGİN BAŞLAMASINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ”

Takım kaptanı Recep Doğrusöz, büyük bir tempo ile devam ettikleri antrenmanların önemine değinerek, “Açıkçası üç haftadır çok yoğun çalışıyoruz. Çok yorucu ama bize getirisi yüksek olacak bir dönem oldu. Allah’a çok şükür sakatlıksız bir dönem geçirdik. Bu da çok önemliydi. Yükleme periyodunun sezon içerisinde hedefimiz büyük olduğu için karşılığını alacağımızı ve iyi geçirdiğimizi düşünüyorum. Çalışmalarımızın meyvelerini toplamak için ligin başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

“SAHADA ÇOK MÜCADELECİ VE SAVAŞAN BİR TAKIM OLACAK”

Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurgulayan Kaptan Recep Doğrusöz, “Yeni sezonda agresif bir olacağımızı düşünüyorum. Çünkü hedefimiz çok büyük. Manisa’ya şampiyonluk kupasını getirip süper ligde şehri temsil etmek istiyoruz. Bunun için de sahada çok mücadeleci, çok savaşan bir takım olacağını düşünüyorum. Ki teknik ekibimizde takımı oluştururken bu karakterde oyuncuları tercih ettiler. Bu sene parkede çok agresif, çok enerjik, çok ısıran bir takım olacak. Bu durum, hem seyir zevki açısından gelen seyircilerimizi sevindirecek hem de inşallah sonuçlara yansıyacaktır. Biz de sezon sonu kupayı göğüsleyip bu organizasyonu layık olduğu yere götürmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

“BİRBİRİNİ İYİ TANIYAN BİR OYUNCU GRUBUYUZ”

Kaptan Doğrusöz açıklamalarının devamında, “Teknik ekibimiz oyuncu portföyünü belirlerken karaktere de gerçekten çok önem veriyor. Takım oluşturulurken bu da göz önünde bulunduruldu. Zaten birbiri ile daha önceden oynamış oyuncu sayısı da fazla.  Karşılıklı olarak da zaten birbirlerini tanıyan oyunculardan oluştuk. Sahada da herkes iyi niyetli. İyi niyetli olduktan sonra da kaynaşma kolay oluyor. Hedefimiz için hep beraber kenetlenip beraber yürüyeceğiz” dedi.

“SEYİRCİLERİMİZ BU SEZON BİZİ YALNIZ BIRAKMASINLAR”

Bu sezon kısıtlı da olsa seyirci ile buluşacaklarını belirten Doğrusöz, “Geçen seneyi pandemi dolayısıyla seyircisiz geçtik. Bu sene yarı kapasiteyle de olsa seyircimizle buluşacağız. Hedefimiz büyük. Bunun için her desteğe ihtiyacımız var. Seyirci de bunun önemli bir ayağı. Onun için Manisalı seyircilerimizi salonumuza bizi desteklemeye bekliyoruz. Galibiyetleri, kupamızı hep beraber taçlandırmak istiyoruz. Bizi yalnız bırakmasınlar” ifadelerini kullandı.

HEDEF DOĞRUDAN ÜST LİGE ÇIKMAK

Takıma bu sezon katılan tecrübeli forvet Fatih Cantitiz ise, “Hazırlık dönemini geçtikten sonra bizim için önemli olan Ankara’daki Federasyon Kupasını kazanmak. Ligin devamında umarım Manisa’da ki kimseye play-off maçları izletmeden Mart gibi sezonu bitirmeyi hedefliyoruz. Elimizden geleni yapacağız inşallah başarırız” dedi.

“TAKIM KİMYASI ÇOK İYİ”

Fatih Cantitiz, takım olarak sezon öncesinde iyi bir uyum yakaladıklarını ifade ederek, “Takım kimyası çok iyi. Genel olarak tecrübeli isimlerimiz ve birbiri ile uyum sağlayacak tarzda oyuncular var. Karakter çok iyi bir takımız. Recep abinin söylediği herkes birbirini çok iyi tanıyor” açıklamasında bulundu.

“SON TOPA KADAR PES ETMEYECEĞİZ”

Hedeflerinin her maçı kazanmak olduğunu söyleyen Fatih Cantitiz, “Manisa’da hiçbir zaman son topa kadar pes etmeyen bir takım kimyası yakaladık. Bu şekilde maçları oynayıp, her maçı kazanacağız” dedi.

ÇOK İYİ BİR EKİP VAR

Tecrübeli forvet Fatih Cantitiz, çok iyi bir teknik ekibe sahip olduklarını belirterek, “Bu bize güven veriyor. Yaptığımız işe inanmamızı sağlıyor. Yaptığımız işe de inandıktan sonra başarı geliyor. Bütün detaylarıyla, basketboluyla, antrenmanlarıyla buradaki organizasyon tesisteki yediğimiz yemeğe kadar her şeyimize yardımcı olunuyor. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyorlar. Biz de onlara güvenip işimizi daha iyi yapıyoruz ve bu şekilde de başarının geleceğine inanıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim