Türkiye Basketbol Ligi 15’nci hafta mücadelesinde Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı Beysu Konya’yı Manisa’da ağırladı. Mücadeleyi Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü, MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner, MHP Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Nazmi Akçay, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Basketbol Şube Sorumlusu Bora Çaylan ve Yönetim Kurulu Üyeleri de tribünde takip etti. İlk periyot başa baş bir oyuna sahne olurken 17-18’lik Beysu Konya üstünlüğü vardı. İkinci periyotta savunmanın dozunu iyice artıran yeşil-beyazlı dev adamlar, ilk 7 dakikada rakibine sadece 2 sayı imkanı tanırken 29-20 üstünlük yakaladı. Son 3 dakikada ritmini kaybeden Manisa BBSK, soyunma odasına 33-28 önde gitti.

Üçüncü periyotta hücumda istediği ritmi yakalayamayan Manisa BBSK, final periyoduna 47-45 geride girdi. Final periyodunda kritik anlarda Sercan Topcu attığı iki kritik 3 sayılık isabet ile takımı yeniden ayağa kaldırdı. Manisa BBSK, Diante Watkins’in hücumda bulduğu üstüste isabetler savunmaya da yansıyınca kritik mücadeleden 67-61 galip ayrılarak zirveye bir adım daha yaklaştı.

Diante Watkins 27 sayısı ile maçın en skorer ismi olurken 4 ribaunt, 4 asist ve 6 top çalma istatistiği de yakaladı. Akın Kandemir de 11 sayı, 6 ribaunt ile takımına önemli katkı verdi. Andre Williamson 7 sayı, 8 ribaunt, Sercan Topcu 6 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, Fatih Cantitiz de 8 sayı, 4 ribaunt, 2 asistle maçı tamamladı. Tolga Kaan Birer de kritik anlarda yaptığı 2 blokla takımını ateşledi. SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim