Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Cihat Arslan, "Bana göre Türkiye'de bazı şeyleri değiştirmemiz gerekiyor. Kulüplerin altyapısı sağlıklı değil." dedi.
Arslan, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün, Merkezi Kişisel Gelişim Kulübü bünyesinde Yenimahalle Spor Kulübü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliğinde küçük futbolcularla bir araya geldi.
Etkinlikte konuşan Arslan, gençlere verilen imkanların daha da artırılması gerektiğini söyledi.
Gelecekte daha sağlıklı nesiller yetişmesi için mevcut spor alanları ve imkanlarının geliştirilmesi gerektiğini belirten Arslan, "Gelecek nesle rahat bir hayat standardı sunmak gibi önemli bir görevimiz var çünkü bugünün çocukları hayata büyük ümitle bakıyor. Bu yüzden biraz da çocuklarımızın geleceğine olumlu bir şeyler verebilmek adına işimde başarılı olmaya çalışıyorum. Kendimi 20 yaşımda koşturur gibi hissediyorum. Onlar için başarmak adına böyle olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.
Arslan, futbolculuğunda ve teknik adamlık döneminde hayata bakış açılarının farklı olduğunu anlattı.
Futbolculukta bireyin beklentileri ve kariyer hedefi olduğunu, teknik adamlığı ise öğretmenliğe benzettiğini dile getiren Arslan, şöyle konuştu:
"Bir teknik direktör hiçbir zaman öğrencisini kıskanamaz çünkü onun başarısını kendi başarısı olarak görür. Bu yüzden de amacımız, kendi elimizle birilerini spor dünyasına yetiştirmek ve onun başarılarıyla gurur duymaktır. Bana göre Türkiye'de bazı şeyleri değiştirmemiz gerekiyor. Kulüplerin altyapısı sağlıklı değil. Örneğin Akhisar Belediyespor'u ele alırsak, Akhisar'da yaşayan gençler için birçok imkan sunuluyor. Üç saha, iki soyunma odası, 10 hoca var ama dışarıdan gelen sporcular için birçok şey eksik. Bir sporcuyu aldığımız zaman onun toplumda sağlıklı olabilmesi için eğitimi dahil her şeyini üstlenmemiz, onlarla yakından ilgilenmemiz lazım. Türkiye'de işte bu üstlenmelerde sorun var. Bu yüzden amatör takımları çok önemsiyorum. Ayvalık'taki amatör kulüplere elimden gelen desteği vermeye hazırım."
"YETENEK EŞİTTİR KARİYER DEĞİLDİR"
Cihat Arslan, Türk futbolunda takım oyuncusu arandığını vurguladı.
İş disiplini olan, arkadaşlarıyla iyi geçinen, teknik direktörüyle sağlıklı diyalog kurabilen, centilmen ama aynı zamanda yarışabilen, gelişime aç oyuncu istenildiğini, yeteneğin de çok önemli olduğunu söyleyen Arslan, "Mesela ben Gömeçliyim. Futbol hayatımda Edremit Körfezi'nin en iyi futbolcusu değildim ama Allah bana fırsat tanıdı ve en kariyerli sporcusu oldum. Yetenek eşittir kariyer değildir. Burada önemli olan takımla büyümektir. Genç sporcu arkadaşlarıma, özellikle en iyi yönlerini geliştirmelerini ama en önemlisi de eksik yönlerini geliştirmelerini tavsiye ediyorum. Bunu da antrenörünüzle yapabilirsiniz." şeklinde görüşlerini aktardı.
Daha sonra Arslan'a, Yenimahalle Spor Kulübünün renkleri bulunan atkı hediye edildi.
Editör: TE Bilişim