Menemen Belediyespor'u 5-1 yenmesinin ardından şampiyonluk yoluna girmiş gibi görünen Manisa Büyükşehir Belediyespor, 2 maç art arda istediği sonuçları alamayınca takımda kan değişikliğine gidildi. Fethiyespor'a 2-1 mağlup olarak Play-Off yolunda avantajlı olsa da konumunu tehlikeye atan Büyükşehir'de, Mustafa Çapanoğlu'nun görevine son verildi. İşte kulüpten şu açıklama yapıldı: "Teknik Direktörümüz Mustafa Çapanoğlu ve ekibiyle yapmış olduğumuz karşılıklı görüşmeler neticesinde yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Mustafa Çapanoğlu ve ekibine kulübümüze verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde kendilerine başarılar dileriz."

ÇAPANOĞLU 2 YENİLGİ ALDI

Sezona Levent Devrim yönetiminde başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, 22. haftada tecrübeli teknik direktörün yerine Mustafa Çapanoğlu'nu getirmişti. 3-0'lık Bandırmaspor maçıyla Manisa serüvenine başlayan Çapanoğlu, geldiği ilk 5 haftada 4 kez sahadan galibiyetle ayrıldı, 1 maçtan da beraberlik çıkarttı. Tokatspor deplasmanındna aldığı 1-0'lık yenilgiyle şampiyonluk şansını eriten Büyükşehir, ardından gelen haftada Menemen Belediyespor'u mağlup etse de zirveyle fark 5'te kalmıştı. Tuzla deplasmanında alınan 1-1'lik beraberlikle tüm hedefler Play-Off'u garantileme yönüne kayarken, bu hafta iç sahada alınan Fethiyespor mağlubiyeti bardağı taşıran son damla oldu. Liderle aradaki fark lig bitimine 2 hafta kala 11'e çıkarken, 6. sırada Play-Off'u zorlayan Etimesgut Belediyespor da siyah beyazlılarla arasındaki farkı 4'e indirince Mustafa Çapanoğlu görevinden alındı.

YENİ TEKNİK PATRON TANER TAŞKIN

Manisa Büyükşehir Belediyespor, bu gelişmenin ardından takımın başına Taner Taşkın'ı getirdi. Bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'taki Samsunspor'u zirveye taşıyan Taşkın, yönetimle yaşadığı anlaşmazlıktan dolayı görevinden ayrılmıştı. Daha önce Manisaspor, Menemen Belediyespor'la yaşadığı şampiyonluklarla dikkat çeken tecrübeli teknik adam, yine bir Manisa takımında şampiyonluk mücadelesi verecek. Sarıyer, Amed Sportif, Turgutluspor gibi takımlarda da görev alan tecrübeli teknik adamla yarın resmi sözleşmeye imza atılacağı öğrenildi. Taşkın Manisa Büyükşehir Belediyespor'da da daha önce görev almıştı. 2011-2012 sezonunda o dönemki adıyla Manisa Belediyespor'da görev almış, BAL Ligi'nde mücadele eden ekipte 15 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etmişti. Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediyespor, bir önceki teknik direktörü olan Levent Devrim'i de Sportif Direktör görevinde kullanmak istediği ve Devrim'le anlaşıldığını da bugün açıklayacağı öğrenildi. Önünde 2 maçı olan Manisa Büyükşehir Belediyespor, bu maçlardan birini kazandığı takdirde Play-Off'a adını yazdıracak.

Editör: TE Bilişim