Manisa Büyükşehir Belediyespor’da başkanlık koltuğunu oturduğu ilk yılı çifte zaferle kapatan, hem futbol takımının hem de basketbol takımının bir üst lige yükselmesinin sevincini yaşayan başkan Mevlüt Aktan, Afyon kampında önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un hedeflerinin her zaman büyük olduğunu söyleyen başkan Mevlüt Aktan, “ Biz Manisa’da sporun güzellikleri adına ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Başta futbol olmak üzere basketbol ve tüm spor branşlarında Türk sporunda çok güzel bir imajımız var. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’de bir sporcu aklının olduğu da bir gerçek. Üst akıl olarak kendisiyle zaten sürekli görüşüyoruz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un, Afyon’da devam eden yeni sezon hazırlıklarında 1. etap kamp döneminin ardından 2. etap kap dönemini de yakından takip eden kulüp başkanı Mevlüt Aktan önemli açıklamalarda bulundu. Başarıya nasıl ulaştıklarını, bundan sonraki hedeflerini, transferde nasıl yol izlediklerini ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le çalışmanın avantajlarını samimi bir şekilde açıklayan başkan Mevlüt Aktan, “ Yeni sezon öncesinde iyi transferler yaptığımızı düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’le çok eskiye dayanan bir dostluğumuz var. Başkanımızın neler yapmak istediğini çok iyi biliyorum. Kendisiyle sürekli istişare halindeyiz. Onun tecrübelerinden faydalanıyoruz. Manisa’yı çok seven bir belediye başkanımız var” dedi.

“ SPOR ADINA DOĞRU İŞLER YAPMAYA ÇALIŞTIK”

Geçtiğimiz yıl göreve geldikleri günden itibaren Manisa Büyükşehir Belediyespor’un başarısı için çok doğru adımlar atmaya çalıştıklarını söyleyerek sözlerine başlayan başkan Mevlüt Aktan, “ Bu kulübün bir geçmişi var. 1994 yılından bu yana atılan temelleri var. Biz geçtiğimiz sezon yönetim kurulumuzla birlikte göreve başladık ve bu temelin üzerine neler koyabiliriz hep bunun çalışmasını yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’le oturduk ve bunun planlamasını yaptık. Sporda planlama çok önemli. Biz bunu çok doğru yaptığımızı düşünüyoruz.  Bu planlamada başarılı olduk. Hep beraber iyi bir ekip olduk. Futbolcusuyla, teknik kadrosuyla, yönetimiyle, bütün kulüp çalışanlarıyla iyi bir ekip olduk, çok çalıştık, çok emek sarf ettik.  Bu başarıda herkesin büyük emeği var. Doğru işler yaptığımızı düşünüyorum. Spor adına doğru işler yapmaya çalıştık” dedi.

“ SADECE FUTBOL VE BASKETBOLDAN KURULU OLAN BİR TAKIM DEĞİLİZ”

Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü olarak sadece futboldan ve basketboldan kurulu olan bir takım olmadıklarını söyleyen başkan Mevlüt Aktan, “ Biz sadece futbol ve basketboldan kurulu bir kulüp değiliz. Birçok branşta faaliyet içerisindeyiz. Özellikle üstüne basa basa söylemek istiyorum. Altyapıyla ilgili çok önemli mesafeler kat ediyoruz. Burada önemli işler yapmaya çalışıyoruz. Tesislerimizde bitmek üzere. Sağ olsun Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, iki tane daha tesis kazandırıyor. Burada güzel çocuklar yetiştiriyoruz. Kulübümüzün temelini, altyapısını sağlama almak istiyoruz. Profesyonel anlamda da kulübümüzü çok yıpratmadan ve belli bir borca sokmadan kendi dengelerimiz içerisinde belli hedefler belirliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda futbol ve basketbolda bir üst lige nasıl çıkarız. Bunları yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz sezon bunu başardık. Bu senede kendimizi bilerek, ne yaptığımız bilerek yine hedef koyuyoruz kendimize. Çünkü Manisa Büyükşehir Belediyespor’un her zaman bir hedefi vardır, olacaktır. Manisa’mıza yakışan budur. Biz öyle olduğunu düşünüyoruz. Bizim başkanımızda o karakterde, bizde o yapıda insanlarız” dedi.

“ BAŞARILAR ARTTIKÇA ÇOCUKLARINDA HEVESİ ARTIYOR”

Şu anda Manisa Büyükşehir Belediyespor’da 5 bine yakın çocuk yetiştirdiklerini dile getiren başkan Mevlüt Aktan, “ Bu bir spor. Bazen çok doğruları yapsanız da sonuca ulaşamıyorsunuz ama bu sene şansta bizim yanımızda oldu. Çok iyi şeyler yaptık. Ligin bitimine 5 hafta kala futbolda şampiyon olduk. Basketbolda da ilk yılımızda hedefe ulaştık ve şampiyon olduk. Açıkçası çok mutluyuz. Manisa’da gençlere, sporseverlere, sporla ilgili ne varsa biz gençlerimizin önünü açmak istiyoruz. Sporu sevdirmek istiyoruz. Bizim asıl amacımız ve misyonumuz zaten bu. Altyapıda ve diğer branşlarda bununla ilgili çok güzel çalışmalarımız var. 5 bine yakın çocuk yetiştiriyoruz. Üstte başarı oldukça çocuklarda hevesleniyor. Şimdi futbolda A takımımıza altyapıdan da oyuncular almaya başladık. Aynı şekilde basketbolda da, voleybolda da bunu başaracağız. Voleybolda profesyonel takımımızı ligde dondurduk ancak altyapı çalışmalarımız yine aynı şekilde devam edecek” ifadelerini kullandı.

“ MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’UN ADI ÇOK GÜZEL YERLERDE GEÇİYOR”

Türk sporunda çok güzel bir imaja sahip olduklarını da söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Aktan, “ Manisa Büyükşehir Belediyespor’un adı futbolda, basketbolda ve tüm spor branşlarında çok güzel yerlerde geçiyor, çok güzel anılıyor. Bu bize çok kolaylık sağlıyor açıkçası. Buraya transfer etmek istediğimiz oyuncuları rahatlıkla getirebiliyoruz. Çok güzel bir imajımız var spor camiasında. Bunu hem biz hem de futbolcularımız yaşıyor. Transfer döneminde kesinlikle menajerler vasıtasıyla transfer yapmıyoruz. Ne yapacağımızı, ne oynayacağımızı, hangi sistemde oynayacağımızı belirleyip buna uygun daha önceden tespit ettiğimiz isimleri, futbolcu izleme ekibimizin  raporuyla alıyoruz. Bizim bir futbolcu izleme ekibimiz var. Biz bu ekibin dışarısına çıkmıyoruz. Ben transfer edilecek futbolcuların listesi geldiğinde kesinlikle bütün izleme komitesinin onayını alıyorum. Hocadan onayı alıyoruz. Biz gerekli araştırmalarımızı yapıyoruz. Bu süreçten sonrada transfer edeceğimiz futbolcunun karakterlerine bakıyoruz. Bu çok önemli bizim için. Çünkü transfer edeceğimiz futbolcunun takım düzenine ve bizim disiplinimize uyması lazım” dedi.

“ FUTBOLCULARIN TERCİHİ MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR OLUYOR”

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un ödemeleri zamanında yapan bir kulüp olduğunu söyleyen başkan Mevlüt Aktan, “ Bütçemizi geçecek futbolcuyu kesinlikle almıyoruz. Buraya gelen futbolcu, başka takımların verdiği yüksek rakamları geri çevirerek bize geliyor. Çünkü Manisa Büyükşehir Belediyespor’da ödemelerin zamanında yapıldığını ve parasının kalmayacağını biliyorlar. Ege bölgesi güzel bir bölge. Bunun da avantajlarını kullanıyoruz. Her sene işimiz daha da kolaylaşıyor” dedi.

“ İYİ TRANSFERLER YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Yeni sezon öncesinde yaptıkları transferlerle ilgili olarak ta açıklamalarda bulunan başkan Mevlüt Aktan, “ İyi transferler yaptığımızı düşünüyoruz. Bu iş çalışmayla, sahada belli olacaktır. Bu arada şöyle bir dezavantajımız var. Biz 2. Lige yeni çıktık. Yani ilk yılda hedef belirleyip hedefe ulaşmak çok kolay değil. Ancak biz ne yaptığımız çok iyi biliyoruz. Ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Ne yapmamız gerektiğini de biliyoruz. Mevcutta geçen seneden gelen iskelet bir kadromuz var. Bunun üstüne takviyeler yaptık. Kaliteli oyuncular aldık. Bir transfer yapmayı daha düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“ 1. ETAP KAMP DÖNEMİ KONDİSYON VE GÜCE DAYALI ANTRENMANLARLA GEÇTİ”

Afyon’da devam eden kamp dönemini de değerlendiren başkan Mevlüt Aktan, “ 1. etap kamp dönemi daha çok kondisyon ve güce dayalı antrenmanlarla geçti. Şimdi 2.etap kamp döneminde de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hazırlık maçlarında şu ana kadar iyi bir tablo var. Kopuk kopuk güzel oynuyoruz, iyi oynuyoruz. Bunu 90 dakikaya yaymalıyız.Takım çalışmasına yeni geçtiğimiz için önümüzdeki maçlarda daha net belli olacaktır ve takım daha da yerine oturacaktır. Şu anda takıma kazandırdığımız transferlerin ve mevcut oyuncularımızın üstüne koyması gerektiğinin farkındayız. Bunu futbolcularımızla konuşarak dile getiriyoruz.  Nitekim bazı oyuncularımızda performanslarının üzerine çıkmış vaziyette. Gelen oyuncularımızın da kalitesi zaten belli. Biz sistemimizi oturtursak, takım olmayı becerirsek zaten başarı gelecektir” dedi.

“ SPORUN GÜZELLİKLERİ ADINA NE VARSA YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Manisa’da spora daha farklı bakmaya çalıştıklarını da dile getiren başkan Mevlüt Aktan, “ Biz, Manisa’da, spora biraz daha farklı bakmaya çalışıyoruz. Sporun güzellikleri adına ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Sonuçta bu bir spor. Bunu unutmamak lazım. Sporun birleştirici yanı var, eğitim yanı var, görsel yanı var. Özellikle futbol çok sevilen bir spor. Doğru, güzel futbol oynadıkça seyirci sayımızda zaten her geçen gün artıyor. Doğru işler yaparsanız, düzgün işler yaparsanız başarıya ulaşırsınız.  Manisa’mıza gerçekten çok güzel değerli bir kulüp kazandırıyoruz, kazandırdık da. Kulübümüz çok daha iyi yerlere gelecektir” diye konuştu.

“ ÇOK FAZLA PARA HARCAYAN DEĞİL, DOĞRU YÖNETİLEN KULÜPLER AYAKTA KALACAKTIR”

Türkiye’de kulüplerin değerlendirmesini de yapan başkan Mevlüt Aktan, “  Çok para harcayan kulüpler değil, doğru yönetilen kulüpler ayakta kalacaktır. Bizde kulübü düzgün yönetmeye çalışıyoruz. Bizim kulübümüzde yalan olmaz, sahtekarlık olmaz, üçkağıtçılık olmaz. Futbolcuya karşı, kamuoyuna karşı bizim her yerde düzgün bir duruşumuz var. Bu duruşumuzu bozmamaya çalışıyoruz ve buna göre hareket ediyoruz. Bütçe ve bütçeyi yönetmek önemli. Buna da çok dikkat ediyoruz. Bazı yerlerde söylüyorlar, “çok para harcıyorlar” diye. Böyle bir şey yok. Bu transfer döneminde bir çok menajer kulübümüze geldi, gitti. Ancak biz duruşumuzu bozmadık. Bir bütçe anlayışımız oldu. Bu bütçenin dışına çıkmadık. Biz ligde bütçe sıralamasında orta veya ortanın biraz üstündeyiz. Yüksek rakamlar verip kulübümüzü zor günlere götürecek adımları kesinlikle atmadık” dedi.

“ MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ CENGİZ ERGÜN’DE BİR SPORCU AKLI VAR”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün tecrübelerinden en iyi şekilde faydalandıklarını ifade eden kulüp başkanı Mevlüt Aktan, “ Cengiz başkanımızla bizim eski dostluğumuz var. Kendisi bizim hem abimiz, hem de başkanımız. Ben onun ne düşündüğünü çok iyi biliyorum. Neler yapmak istediğini çok iyi biliyorum. Özellikle çocuklara ve gençlere çok önem verdiğini çok çok iyi biliyorum. Manisa’mız için müthiş yatırımlar yapıyor başkanımız. İnsanlar bunu sadece futbol anlamında değerlendirmesinler. Gerçekten de inanılmaz yatırımlar yapıyor. Bunlar müthiş şeyler. Önümüzdeki yıllarda buradan çok değerli sporcular yetişecektir. Başkanımız Cengiz Ergün’de bir sporcu aklı var. Bunu kabul etmek lazım. Biz sürekli istişare halindeyiz başkanımızla. Kendisinden akıl alıyoruz, bizi yönlendiriyor. Bizde değişen şartlara göre kendisini bilgilendiriyoruz. Bu işler zaten ekip işi. Tek başına kimsenin bir şey yapma şansı yok. Bu işler ekip işi. Doğru insanlarla, düzgün ve dürüst insanlarla, işi bilen profesyonellerle yola çıkarsanız, çalışırsanız doğru işlere ulaşıyorsunuz. Biz neleri yapıp yapmamız veya yapmamamız konusunda gerekenleri biliyoruz ve ona göre hareket ediyoruz. Başkanımızda sağ olsun bu konuda çok yönlendirici. Üst akıl olarak kendisiyle zaten sürekli görüşüyoruz Sporu da seviyor, futbolu da seviyor. Bizde kendisine itici güç oluyoruz açıkçası Başarı geldikçe kendisi de seviniyor. Bunların hepsi Manisa için oluyor sonuçta. Manisa’yı çok seven bir adam kendisi. Manisa’yı seven bir başkanımız var” diye konuştu.

“ BİZİM MAÇLARIMIZDA KÜFÜR OLMAZ, HAKARET OLMAZ”

2 Eylül tarihinde başlayacak olan yeni sezon öncesinde tüm Manisalılara seslenerek sözlerine son noktayı koyan başkan Mevlüt Aktan, “ 2 Eylül tarihinde yeni sezona hayırlısıyla başlayacağız. İlk maçımızda kendi sahamızda 2 Eylül Pazar günü Zonguldak Kömürspor’u konuk edeceğiz.  Güzel, keyifli futbol izlettirmek istiyoruz taraftarlarımıza ve tüm Manisalılara. Gelenin maçlarımızı izlerken zevk almasını istiyoruz. Tüm Manisalılar, çocuklarıyla, eşleriyle rahat bir şekilde gelebilirler maçlarımıza. Bizim maçlarımızda küfür olmaz, hakaret olmaz.  Tüm spor branşlarında, spor adına güzel şeyler vermek, yapmak istiyoruz. Basketbolda da aynı şekilde bu böyle olacak. Birinci Ligde mücadele edeceğiz basketbolda. Basketbolda da iyi bir takım kurduk. Orda da keyifli maçlar olacaktır. Aileler sosyal anlamda Manisa’da çok fazla imkanlara sahip değiller. En azından bu şekilde çocuklarımıza sporu sevdirme açısından, sporu benimsetme açısından faydalı olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim